Oppustet mave


© Getty Images

6 tips, der hjælper dig af med din oppustede mave

Er du nervøs for, at nogen spørger, 'hvornår familieforøgelsen skal være', når du har stramt tøj på? Hjælpen er på vej!

1. februar 2019 af Sørine Theen Nørreslet // Stylista.dk

Oppustet?  

Vi giver dig seks tips til, hvordan du undgår at skulle tilbringe sommeren med oppustet og øm mave. For nej – der er ikke en lillebror på vej. vi har bare spist tre skriver franskbrød som en snack, okay? 

1. Motion

Vi er kede af at sige det, men at flade ud i liggestolen eller på sofaen hele dagen har meget at sige i forhold til at få dig til at føle dig som en oppustet ballon. Stimulér din cirkulation med motion – selv den mindste smule gør en stor forskel.

Psst ... Måske tror du det ikke, men dette her er faktisk også motion!

2. Tyggegummi

Selvom vi er mange, der i flere år har brugt tyggegummi som et middel mod sukkertrangen, så er tyggegummiet faktisk en stor synder i forhold til oppustede maver. Når du tygger løs, hiver du nemlig samtidig masser af luft ned i din mave – hvilket får den til at blive oppustet.

Så hvis du vil af med den luftfyldte mave, skal du, ifølge Purewow.com, skifte tyggegummiet ud med en sukkerfri tablet, som du kan sutte på i stedet for at tygge i. Vælg gerne en variant med pepermynte, som virker beroligende på maven.

3. Vand, vand og atter vand

Du skal sørge for at holde din krop hydreret – hele dagen – ved at drikke små mængder vand fra morgen til aften. Det værste du kan gøre, hvis du vil undgå at føle dig oppustet, er at glemme at drikke vand i flere timer for dernæst at sluge flere liter på én gang. Det vil nemlig, ifølge Purewow.com, chokere dit system og få din mave til at puste sig op.

Så husk: Drik små slurke, gerne så ofte som muligt.

Psst ... Ja, vand er sundt – men der er faktisk ting om vand, du nok ikke ved ...

4. Flere små måltider i løbet af dagen

Ligesom du skal drikke løbende gennem dagen, skal du sørge for at sprede dine måltider ud på dagen. Hvis du vil undgå en oppustet mave, skal du, ifølge Purewow.com, spise flere små måltider hyppigere. På den måde kontrollerer du bedre dit blodsukker og din appetit, og er derfor mere tilbøjelig til at vælge sunde snacks som for eksempel vandmelon – fremfor en pose chips eller lidt for mange Oreos ... 

 

5. Kaffe

Du ved sikkert allerede godt, at kaffe har en udrensende effekt på dit mave-tarm-system. Derfor er kaffe selvfølgelig et godt middel mod oppustede maver. Det skriver Purewow.com. Pas dog på med at tilføje mælk eller fløde i kaffen, da mæleprodukterne kan forsage oppustethed. Gå i stedet efter den sorte kaffe. 

Psst ... Ved du egentlig, hvad der sker med din krop, når du drikker en kop kaffe? Få svaret her!

6. Spis vandmelon

Mmh, smagen af frisk, iskold vandmelon. Skriger det ikke bare sommer og solskin? Som en ekstra bonus kan frugt som vandmelon og ananas modvirke oppustede maver på grund af frugternes høje vandindhold og høje niveauer af natrium og kalium. Det skriver Purewow.co

Seneste

Måske er du interesseret i...