Oppustet mave
Føles din mave som en hård ballon, der ikke vil sprænge?


© Getty Images

6 tips, der hjælper dig af med din oppustede mave

Åh, det er ikke rart, når maven føles som en hård ballon. Heldigvis er der råd at hente – og dem får du her

1. februar 2019 af Sørine Theen Nørreslet // Stylista.dk

1. Motion

Vi er kede af at sige det, men at flade ud i liggestolen eller på sofaen hele dagen har meget at sige i forhold til at få dig til at føle dig som en oppustet ballon. Stimulér din cirkulation med motion – selv den mindste smule gør en stor forskel.

2. Tyggegummi

Selvom vi er mange, der i flere år har brugt tyggegummi som et middel mod sukkertrangen, så er tyggegummiet faktisk en stor synder i forhold til oppustede maver. Når du tygger løs, hiver du nemlig samtidig masser af luft ned i din mave – hvilket får den til at blive oppustet.

Så hvis du vil af med den luftfyldte mave, skal du, ifølge Purewow.com, skifte tyggegummiet ud med en sukkerfri tablet, som du kan sutte på i stedet for at tygge i. Vælg gerne en variant med pebermynte, som virker beroligende på maven.

3. Vand, vand og atter vand

Du skal sørge for at holde din krop hydreret – hele dagen – ved at drikke små mængder vand fra morgen til aften. Det værste du kan gøre, hvis du vil undgå at føle dig oppustet, er at glemme at drikke vand i flere timer for dernæst at sluge flere liter på én gang. Det vil nemlig, ifølge Purewow.com, chokere dit system og få din mave til at puste sig op.

Så husk: Drik små slurke, gerne så ofte som muligt.

4. Flere små måltider i løbet af dagen

Ligesom du skal drikke løbende gennem dagen, skal du sørge for at sprede dine måltider ud på dagen. Hvis du vil undgå en oppustet mave, skal du, ifølge Purewow.com, spise flere små måltider hyppigere. 

På den måde kontrollerer du bedre dit blodsukker og din appetit, og er derfor mere tilbøjelig til at vælge sunde snacks som for eksempel vandmelon eller eb gulerod – fremfor en pose chips eller lidt for mange Oreos... 

5. Kaffe

Du ved sikkert allerede godt, at kaffe har en udrensende effekt på dit mave-tarm-system. Derfor er kaffe selvfølgelig et godt middel mod oppustede maver. Det skriver Purewow.com. Pas dog på med at tilføje mælk eller fløde i kaffen, da mæleprodukterne kan forsage oppustethed. Gå i stedet efter den sorte kaffe. 

6. Spis vandmelon

Frugt som vandmelon og ananas kan modvirke oppustede maver på grund af frugternes høje vandindhold og høje niveauer af natrium og kalium. Det skriver Purewow.co

Du vil (garanteret) også kunne lide