© iStock

5 madvarer, du er vokset op med, som rent faktisk er superfoods

Du har allerede spist dem i mange år, så at de nu er blevet stemplet som superfoods er bare en ekstra bonus. Se, hvilke madvarer, du (fortsat) skal kaste dig over og hvorfor

4. november 2016 af Nina Abildgaard

Superfoods har længe været udråbt som vidundermiddel på grund af deres høje indhold af antioxidanter, som efter sigende forebygger en række livsstilssygdomme som kræft og hjertekarsygdomme. 

Dog er mange af de forskellige superfoods jo egentlig bare velkendte madvarer, som har fået plads i en lidt smartere kategori. 

Vi har samlet 5 superfoods, som selv din bedstemor spiste (uden at vide, at de en dag ville blive udråbt som kostens vidundere), og som du i den grad også burde tilføje i din kost.  

1. Bananer

Bananer er nok en af de mest basale frugter i frugtkurven, men det gør ingen forskel på, at bananer indeholder en masse sundhedsfremmende egenskaber. For eksempel mineralet kalium, der er nødvendigt for en velfungerende nerve- og muskelfunktion. 

2. Sorte bønner 

En kop kogte sorte bønner i suppen kan bidrage med en masse fibre til din krop. Blandet med det høje proteinindhold bliver du ikke kun mæt, du får samtidig et godt skud energi. 

3. Kål

Kål er noget af det sundeste, du kan spise på grund af det høje indhold af antioxidanter. Antioxidanter, der kan hjælpe dig med at bekæmpe visse former for kræft. 

4. Grapefrugt

At spise en grapefrugt alene er måske ikke den mest delikate spise for alle, men det kan altså gøre underværker for din krop. Grapefrugten kan både være en stor hjælp ved vægttab og skabe bedre balance i blodsukkeret. 

5. Svesker

Svesker er pakket med kostfibre og har i århundreder været forbundet med en normal tarmfunktion. Derudover er svesker sundt for hjertekarsystemet, fordi de blandt andet kan sænke det dårlige kolesterol. 

Du vil (garanteret) også kunne lide