Smilende kvinde i seng
© iStock

5 grunde til, at du (stadig) skal onanere

Udover tilfredsstillelsen er der nemlig en række sundhedsfordele ved at onanere, og det skal vi 40+ kvinder benytte os af

17. marts 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Har du mistet lysten til sex? Så er du ikke alene. 10 til 50 procent af alle kvinder oplever nemlig i perioder en nedsat sexlyst, men heldigvis findes der mange gode råd til at pifte sexlivet op igen – og hvis du jonglerer med overgangsalderen, kan du endda forbedre og udforske dit sexliv med yoga.

En anden mulighed er, at du kan onanere – uanset om du er single eller har en mand. Faktisk findes der op til flere sundhedsfordele ved onani, og vi har fundet fem af slagsen lige her.

1. Du bliver gladere

Du kan måske have lidt svært ved at hive dig selv ud på en løbetur, men imens og efter du har dyrket motion, kan du mærke følelsen af glæde og lyst. Det sker, fordi din hjerne frigiver stoffet dopamin, og det samme sker ifølge en undersøgelse, når du får en orgasme. Så prøv at bruge onani til komme af med gråt humør og dårlige dage.

2. Du kan pifte dit sexliv op

Uanset om du har været sammen med din mand i mange år, er single eller har en forholdsvis ny kæreste, bliver det meget nemmere for dig at forklare din partner, hvad du gerne vil have mere af eller afprøve i dit sexliv, når du har eksperimenteret med dig selv.

3. Du kan blive (endnu) gladere for din krop

Som 40+ kvinde har du måske for længst fundet ud af, at det er spild af tid at spekulere over, hvad andre tænker om dig og din krop. Alligevel kan du ved at onanere blive endnu bedre venner med din krop, når du bliver ved med at udforske, om den kan lide det samme eller noget andet end for et, to eller 10 år siden.

4. Du kan reducere risikoen for diabetes

Flere undersøgelser peger på, at du har lavere risiko for diabetes, hvis du onanerer. I en undersøgelse onanerede 'kun' 15 procent diabetes-ramte kvinder, mens 29 procent af undersøgelsens raske kvinder onanerede. Undersøgelsen viste derudover, at både kvinder og mænd, som er diagnosticeret med diabetes, har vanskeligere ved at få en orgasme.  

5. Du kan slippe af med stress

Onani er en fantastisk måde at slappe af på, og det er også en mulighed for at få tid med dig selv uden at skulle tænke på huslige pligter, arbejde og familie. Udover onani kan du faktisk også spise dig fra stress, og så kan du slippe af med stressrelaterede sygdomme ved at strikke.

Du vil (garanteret) også kunne lide