En kop kamillete
© iStock

4 sunde fordele ved en kop kamille

Kamillete er ikke verdens mest sexede eller smagfulde te. Men den er faktisk en af de mest allround godgørende. Se her, hvad den gør godt for

29. marts 2018 af Gitte Høj

Den gode gamle kamillete

Du har kendt den, siden du var lille, men måske blev du også lidt træt af den, da der kom mere eksotiske teer og kaffe på menuen. For nej, kamillete er ikke verdens mest sexede eller smagfulde te. Men den er en af de mest allround godgørende. Se her, hvad den gør godt for: 

1: Lindrer smerter
Kamille menes at kunne lindre muskelsmerter og menstruationssmerter og have en antibakteriel virkning. Hvilket måske kan forklare, at kamillete kan lette en forkølelse og en irriteret hals.

2: Heler huden
Brug kold kamillete til at behandle din hud, hvis den klør og virker irriteret. Ifølge kliniske forsøg skulle den også tilføre lidt fugt. Kolde kamilleposer kan også bruges som en kur mod lettere irriterede og tørre øjne.

3: Dæmper bekymringer
Døjer du med et lidt uroligt sind, kan du forsøge dig med kamillete, som i mindre forsøg har vist sig at virke afslappende. Så lav en stor kop, og træk vejret dybt. Måske lykkes det dig at lægge en dæmper på dine svære tanker.

4: Giver ro i maven
Noget tyder på, at kamille kan mindske eventuelt ubehag i dit mave-tarm-system og give lidt ro på din mave. Prøv eventuelt at putte friske kamilleblomster i din salat, hvis du vil prøve noget andet end den klassiske te.

En gennemsigtig kop med kamillete står på træbord

Sådan laver du den bedste kop kamillete:

  • Overhæld 1 spsk kamilleblomster med 1½ dl kogende vand.
  • Lad teen trække 5-8 minutter.
  • Si kamilleblomsterne fra teen.
  • Drik teen, som den er. Eller sød den med en smule honning.  


Kilde: Prevention.com


Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 3.

Du vil (garanteret) også kunne lide