Par ligger i seng mens manden kigger på sin telefon


© iStock

4 usunde sovevaner, der skader dit parforhold

Det er ikke helt uvæsentligt, hvordan du og din partner indtager soveværelset inden sengetid. Læs her, hvilke sovevaner der truer jeres parforhold

17. juli 2017 af Maria Albøg Jespersen

En god nats søvn er afgørende for din generelle sundhed, dit humør og din tolerancetærskel – og dermed også for dit parforhold.

Men det er heller ikke helt ligegyldigt, hvad du og din partner foretager jer, lige inden I går i seng. Læs her, og se, hvilke fejl I begår inden sengetid.

1. I taler ikke sammen

En lang dag med både tanker om træningsprogrammet, en sund aftensmad og resten af dagens gøremål er forbi, og drøntrætte falder I omkuld uden at få talt sammen. Det gør, at I misser en intim tete-a-tete på puden inden sengetid, hvor I får talt åbent og ærligt med hinanden.

2. I tager mobilen med i seng

Jeres mobiler udgør en regulær trussel for intimiteten i soveværelset. Tager I jeres mobiler med i seng, bliver der opbygget en slags mur mellem jer, som gør det svært for jer at binde jer til hinanden, fordi I ”oplever” noget forskelligt.

3. I mundhugges inden sengetid

Et skænderi inden sengetid kan spænde ben for en god nats søvn, fordi I hver især ligger og grubler det halve af natten. Desuden kan det være sværere at ryste skænderiet af sig, når det sker lige inden sengetid. Gem derfor de svære samtaler til et tidspunkt, hvor I begge er udhvilede.

4. I går i seng på forskellige tidspunkter

Indimellem kan det godt være en fordel at gå i seng på forskellige tidspunkter, så I hver især får lidt alenetid og mulighed for at sove uforstyrret. Men pas på med, at jeres forskellige sovemønstre ikke bliver en vane, der går ud over jeres sexliv. Gør det ikke det, kan I dog roligt fortsætte med at gå i seng, som I plejer.

Kilde: Huffingtonpost.com 

Du vil (garanteret) også kunne lide