1. Fermenteret mad
Fermenteret mad kan være både sauerkraut og surdejsbrød, der indeholder sunde enzymer og bakterier. Formålet er at styrke fordøjelse og tarmflora mest muligt.

2. Grønsagspasta
Giv hvedepasta og de hurtige kulhydrater kamp til stregen ved at vælge grøn pasta baseret på grøntsager som eksempelvis squash. Tilberedes på samme måde som almindelig pasta.

3. Bone broth
Det at koge kraft på ben er ikke en ny opfindelse. Snarere en genopdagelse af, hvor sundt det er at koge suppe på knogler og ben. Fordi det indeholder næringsstoffer, som styrker bindevæv og immunforsvar.

4. Bæredygtig og miljøvenlig mad
Du søger i dit lokalområde efter råvarer med det formål, at der er kort fra jord til bord. Så alt udnyttes og mindre muligt kasseres. Så jordens økosystem kan holde sig oven vande, og vi alle kan leve sundt og længe.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 77.