Kvinde skærer tomater
© iStock

4 nye kosttendenser, du nemt kan implementere i din hverdag

Det vælter frem med kosttendenser. Disse fire er dog sund fornuft, fordi de er baseret på det, vi ved, er godt for kroppen – og fordi de er nemme!

31. juli 2017 af Redaktionen

1. Fermenteret mad

Fermenteret mad kan være både sauerkraut og surdejsbrød, der indeholder sunde enzymer og bakterier. Formålet er at styrke fordøjelse og tarmflora mest muligt.

4 nye kosttendenser, du nemt kan implementere i din madplan
© iStock

2. Grønsagspasta

Giv hvedepasta og de hurtige kulhydrater kamp til stregen ved at vælge grøn pasta baseret på grøntsager som eksempelvis squash. Tilberedes på samme måde som almindelig pasta. 

4 nye kosttendenser, du nemt kan implementere i din madplan
© iStock

3. Bone broth

Det at koge kraft på ben er ikke en ny opfindelse. Snarere en genopdagelse af, hvor sundt det er at koge suppe på knogler og ben. Fordi det indeholder næringsstoffer, som styrker bindevæv og immunforsvar. 

4 nye kosttendenser, du nemt kan implementere i din madplan
© iStock

4. Bæredygtig og miljøvenlig mad

Du søger i dit lokalområde efter råvarer med det formål, at der er kort fra jord til bord. Så alt udnyttes og mindre muligt kasseres. Så jordens økosystem kan holde sig oven vande, og vi alle kan leve sundt og længe. 

4 nye kosttendenser, du nemt kan implementere i din madplan
© iStock

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 77.

Du vil (garanteret) også kunne lide