3 ting i din hverdag, der kan udløse eksem

Mange 40+ kvinder bliver ramt af kontakteksem, fordi de over en længere periode har brugt de her sager dagligt (og deres hud ikke kan tåle dem).

2. marts 2018 af Af Benjamin Native Studio for DUCRAY

Hver eneste dag er din hud, som er kroppens største organ, i kontakt med en masse forskellige stoffer, som den måske ikke kan tåle. Faktisk er kontakteksem, blevet en af verdens mest almindelige hudsygdomme, og vi kvinder er mest udsatte. Her er klassiske eksempler på, hvad det kan være i dit hverdagsliv, der udløser eksemet –og én dokumenteret behandling til dem alle.

1. Din mobiltelefon

Nikkel er et metal, der kan fremprovokere røde udslæt og måske blæredannelse og væskende sår på huden, og det kan findes i noget så hverdagsagtigt som mobiltelefoner. Kontakteksemet starter i øvrigt altid dér, hvor stoffet har berørt huden, f.eks. ørene (endnu en god grund til ikke at have svigermor i røret alt for længe, men alternativt kan du bruge højttalerfunktionen).

2. Din yndlingsparfume

Vi vil alle gerne dufte af røde roser, men parfume direkte på huden kan fremprovokere en allergisk reaktion i form af rødme, skældannelse, små blærer, kløe og måske endda smerter. Løsningen er ganske let: Brug din duft udenpå tøjet, hvis du vil minimere risikoen for kontakteksem – og en parfumefri deodorant i armhulerne. 

3. Din bodywash

Mange hudplejeprodukter kan forstyrre hudens balance over tid og være med til at udvikle eksem, selvom der måske i øjeblikket er tale om en kortvarig kontakt. Brug milde parfumefri produkter og undgå lange bade i meget varmt vand (de nedbryder hudens beskyttende fedtbarriere). Det gælder også karbade, men mon ikke du kan erstatte med en anden form for hverdagsluksus? 

Milde, parfumefri og nærende plejeprodukter, der modvirker udtørring af huden. Find dem på apoteket: Dexyane Gel, 400 ml. 165 kr., Dexyane Creme, 400 ml., 249 kr., Dexyane Balm, 400 ml., 249 kr. Se mere på Dexyane.Ducray.dk.

Tip! Ny receptfri behandling af kontakteksem

Ducray Dexyane MeD er dokumenteret eksembehandling til kroppen og ansigtet. Du kan bruge cremen alene ved milde eksemudbrud eller i kombination med den behandling, som din læge i øvrigt anbefaler. Har du fået eksem, er det altid en god idé at gå til lægen, men du kan heldigvis gøre noget ved problemet lige med det samme med Ducray Dexyane MeD. Den fås receptfrit på apoteket og lindrer kløen, reducerer udslæt, plejer huden og skaber en beskyttende barriere mod ydre påvirkninger.

Kilder: videnscenterforallergi.dk, astma-allergi.dk, Pierre Fabre Dermo-Cosmètique Nordic

Seneste

Måske er du interesseret i...