Kvinde trækker sin cykel over fodgængerovergang
© iStock

22 måder, du kan tilføje flere skridt i din hverdag

Får du ikke gået nok i løbet af dagen? Så kig med her, hvor vi har en række skjulte tricks til at tage nogle ekstra skridt

16. november 2016 af Amalie Caroline Møller Bonde

Har du et stillesiddende arbejde med lange arbejdsdage? Som betyder, at du ikke får taget så forfærdeligt mange skridt i løbet af dagen – bortset fra når du skal til og fra bilen, når du er i supermarkedet, og når du skal rydde op derhjemme.

Bare rolig! Vi har samlet en liste med hele 22 tips, som får dig til at tage en masse ekstra sunde skridt i løbet af dagen, uden at du faktisk lægger mærke til det. Og ved du i øvrigt, hvor lidt du skal gå for at tabe dig? 

Læs med herunder, hvor du kan se, hvad du kan gøre for at få plus på gåkontoen.

På arbejdet:

1. Gå og hold møde – i stedet for at sidde i det traditionelle mødelokale. Så tag jeres møde gående udenfor.

2. Gå hen til din kollega – når du normalt ville skrive en mail eller ringe til ham eller hende. Og ja, det gælder også, hvis du skal en etage op.

3. Drop elevatoren – og tag trappen, selvom du passerer den smarte elevator på vejen.

4. Sæt din alarm – og rejs dig op en gang i timen, og gå en lille tur tæt på dit skrivebord.

5. Gå, når du taler i telefon – gør det til en vane, så du automatisk rejser dig op og går lidt, når det er en samtale, som du sagens kan klare væk fra skrivebordet.
Sådan tager du flere skridt i hverdagen | Gå på dit arbejde
© iStock

Når du handler

6. Placer indkøbsvognen et bestemt sted – når du er ude og handle. Og gå kun tilbage til vognen med 1-2 ting ad gangen.

7. Parker længst væk – men selvfølgelig så du stadig kan bære dine varer. Denne regel kan du faktisk også bruge, hvis du kører på arbejde eller skal hente ungerne.
Sådan tager du flere skridt i hverdagen | Motion når du handler ind
© iStock

På farten

8. Gå, når du venter på bussen  I stedet for bare at stå stille, kan du gå rundt omkring busstopstedet (altså ikke bogstavligt talt). Bor du et sted, hvor stoppestederne ligger tæt på hinanden, kan du også gå til det næste stoppested, hvis busserne kører ofte.

9. Stå af et stoppested før – (igen, hvis der ikke er langt imellem). På den måde får du en masse ekstra skridt.

10. Gå til arbejde  hvis du har mulighed for det, kan du også overveje at gå på arbejde. 
Sådan tager du flere skridt i hverdagen | Motion når du venter på bussen
© iStock

Derhjemme

11. Gå en laaang tur med hunden – og bliv hundens bedste ven. De fleste hunde vil elske en lang gåtur, og det vil betyde flere plusser på din gåkonto.

12. Dæk bord – og tag en ting ad gangen (hvis du har tid til det). Alternativt kan du også tage alle tallerkner, glas, bestik osv. Og du kan faktisk lave samme øvelse, når du tømmer opvaskemaskinen.

13. Tag trappen en ekstra gang – f.eks. når du rydder op, så gå alle de ture, du kan.

14. Gå og hør podcast eller lydbøger… Eller din ynglingsmusik. Det vil få dig til at glemme, at du faktisk går, og på den måde får det dig til at glemme, hvor langt du i virkeligheden går. Prøv at gøre det til en regel for dig selv, at du KUN må høre podcast eller lydbøger, når du går. På den måde kan du slet ikke vente med at komme ud at gå.

15. Få en skridttæller – og bliv bevidst om, hvor mange skridt du i virkeligheden tager. Måske går der ligefrem konkurrence i det, hvis din mand eller kæreste også køber et.

16. Gå rundt, når du børster tænder – få et par ekstra skridt med ved at gøre det til en vane at gå rundt, imens du børster tænder.

17. Køb nogen sko du føler dig tilpas i... Så du får lyst til at gå mere. Dine sko betyder nemlig mere, end du tror.

Med familien

18. Følg børnene i skole… Det giver både god motion til dig og dine unger at følge dem i skole eller institution.

19. Spil Pokémon Go med dine unger… Ja hvorfor ikke? Det betyder ekstra skridt for jer alle sammen, og I får derudover også en masse hyggelige timer sammen som familie.

20. Gå en tur efter maden (i weekenden)... I kan som familien også gøre det til en vane at gå ture efter et af måltiderne i weekenden. Det kan være alt fra en tur i skoven og til en tur rundt i kvarteret, hvor I bor.
Gå ekstra skridt | Gå tur med familien
© iStock

Med veninderne

21. Drik kaffe med din veninde… Imens I går, og måske får I endnu mere at tale om, fordi I møder mange flere indtryk på jeres vej.

22. Tag på shopping… Hvor I med garanti nok skal få gået en masse skridt men helt uden at tænke over det. 
Sådan tager du flere skridt i hverdagen | Shopping og motion
© iStock

Du vil (garanteret) også kunne lide