Skønhedsredaktør Maria Rothmar tester, hvordan det er at få filler i læberne.
Skønhedsredaktør Maria Rothmar tester, hvordan det er at få filler i læberne.© Privatfoto

Vi tester filler i læberne

Med årene er det ofte, som om vores tidligere så struttende munde mister noget af luften. Er du en af dem, der har overvejet at få pustet dine læber op igen med nålestik? Vi gav det et skud ...

9. januar 2023 af Maria Rotmar

3 dage før: Jeg overvejer

“Jeg er til forundersøgelse hos privathospitalet AK Nygart. Her taler sygeplejersken og jeg om, hvilket resultat jeg ønsker mig. Sammen bliver vi enige om, at jeg skal have en halv milliliter Restylane fordelt i begge læber. Det er den mindste mængde, de tilbyder, og jeg vil have det til at se så naturligt ud som muligt.

Efter at jeg har fået både skriftlig og mundtlig information, skal der gå mindst to dage, før jeg kan behandles. Det er et krav fra Sundhedsstyrelsen.”


På dagen: Det gør ikke så ondt

“Nu har jeg tænkt mig om i tre dage, og jeg er ikke i tvivl: Jeg vil gerne! Men jeg er også temmelig nervøs. Kanyler direkte ind i mine læber? Og hvad nu, hvis jeg ender med at ligne en frø?

Først bliver min mund dækket med en be­døvelsescreme, der skal virke i 10 minutter. Og så går vi i gang. Sygeplejersken sprøjter stille og roligt den halve milliliter filler i både min over­ og underlæbe med en hel masse små stik. Hun sørger hele tiden for, at filleren fordeler sig jævnt, og at læberne får ensartet fylde. Det kan godt mærkes, men det gør kun lidt ondt. Slet ikke så slemt, som jeg frygtede.

Lige bagefter ser mine læber fine og natur­ ligt fyldige ud, men samme aften svulmer de op. Det er en helt forventelig hævelse, der falder igen i løbet af de kommende dage, men hold op, hvor ser jeg sjov ud! Kvæk, kvæk!” 

Først bedøvelse og så en masse små stik i læberne.
Først bedøvelse og så en masse små stik i læberne.© Privatfoto

Uge 1: Jeg fortryder næsten

“Hele den første uge synes jeg, det ser voldsomt ud. Jeg har godt nok fået at vide, at læberne vil hæve, og at det vil tage op til to uger, før jeg kan se det endelige resultat. Men en ting er at vide det, noget helt andet er at opleve det på egen mund. Mere end en gang tænker jeg: Hvad har jeg dog gjort?

Det er faktisk muligt at få opløst filleren igen med en indsprøjtning af et særligt enzym, der virker i løbet af et par timer. Jeg overvejer det kort, men beslutter også hurtigt igen, at jeg må tage mig sammen og give det en chance.”

Om aftenen er læberne hævet, og Maria er lidt nervøs for resultatet.
Om aftenen er læberne hævet, og Maria er lidt nervøs for resultatet.© Privatfoto

Uge 2:  Er glad igen

“Min tålmodighed betaler sig! Omkring 10 dage efter behandlingen er hævelsen helt væk, og jeg kan se det resultat, jeg har glædet mig til: Fine og let fyldige læber med en smukt markeret kant.

Efter to uger er jeg til kontrol hos AK Nygart. Her kan sygeplejersken konstatere, at alt er gået, som det skulle, og at mine læber har taget godt imod filleren. Endelig kan jeg for alvor nyde mit nye look!” 

Smukt smil efter den første svære uge.
Smukt smil efter den første svære uge.

Uge 3: Et skud selvtillid

“Det er en sommer fyldt med fester og festlige arrangementer. Spaophold, runde fødselsdage, firmafester og et enkelt bryllup. Og gennem det hele føler jeg mig simpelthen så skøn. Den smule ekstra fylde i læberne giver mig et boost, der går lige i selvtilliden. Ligesom en flot, ny frisure eller en kjole, der bare sidder helt perfekt.

Enkelte spørger mig, hvad jeg har ændret. For de kan se, at jeg stråler, men kan ikke sætte fingeren på forskellen. Det var lige præcis den effekt, jeg var ude efter! Og selvfølgelig afslører jeg hjertens gerne, at jeg har fået filler i mine læber. Det er nemlig lige så lidt noget at skamme sig over som at få en ny frisure eller en ny kjole. Det styrer vi heldigvis helt selv.” 

Maria kunne sagtens finde på at gøre det igen.
Maria kunne sagtens finde på at gøre det igen.© Thomas Dahl

Ville jeg få det gjort igen?

“Det kunne jeg sagtens finde på! Men jeg kommer ikke til at ‘genopfylde’ mine læber jævnligt. Jeg kan sådan set godt lide mine naturlige læber. Men jeg synes også, det er fedt, at jeg nu har fundet endnu en mulighed for at gøre lidt ekstra ud af mig selv, når lysten – og pengene – er der.” 

SÅDAN FOREGÅR DET!

  • Maria fik den type filler, der hedder Restylane. Det er en stabiliseret hyaluronsyre, der forekommer naturligt i kroppen.

  • I huden binder hyaluron­syren vand til sig og udvider sig, så der skabes fylde.

  • Læberne bedøves med creme og filler sprøjtes ind flere steder, så fylden bliver ensartet.

  • Du kan tage hjem eller gå på arbejde lige efter. 

  • En behandling tager 30 mi­nutter, inklusive bedøvelse. Forundersøgelse og kontrol tager 20 minutter hver. 

  • Efter 10-­14 dage ses det færdige resultat. Fylden aftager løbende over de næste 6­-12 måneder. Inden for 1 år er filleren væk. 

  • Prisen for 1/2 ml Restylane: 2.300 kr. 1 ml Restylane: 3.100 kr. 

  • Maria fik behandlingen på Privathospitalet AK Nygart, Ved Stranden 16, København. se mere på Nygart.dk 

Du vil (garanteret) også kunne lide