Ansigtsolier
© iStock

Ved du, hvilken ansigtolie du skal vælge?

Kan du ikke finde den perfekte ansigtsolie til netop dig? Vi har fundet 8 af de bedste, der vil fylde dit ansigt med vitaminer uanset hudtype.

7. december 2017 af Mette Bundgaard

Til rynket hud

Arganolie

Lad det være sagt med det samme: Der er ingen olier, der får dine rynker til at forsvinde. Men arganolie mildner dem. Arganolie er i det hele taget den ultimative 40+ olie, da den både indeholder mineraler, fedtsyrer som omega-6 og -9 og E-vitamin, som er en noget nær uovertruffen forsvarer af huden mod de rynkedannende frie radikaler. 

Faktisk er arganolie den planteolie, der har det højeste naturlige indhold af E-vitamin – mindst tre gange så højt som olivenolie. Derudover virker arganolie også opstrammende og bakteriehæmmende. 

Ansigtsolie

Sæt skub i din huds fornyelse med Ecookings Argan Olie 03, der er 100 procent vegansk.

10 ml, 65 kroner hos Med24.dk

© Ecooking

Hybenkerneolie

Hybenkerneolie er en hypereffektiv ren frøolie, som har et naturligt højt indhold af A-vitamin. Og A-vitamin er en af den modne huds bedste venner, fordi vitaminet stimulerer dannelsen af kollagen og vedligeholdelsen af de elastine fibre. Hvilket betyder mere spændstig hud og mindre (dybe) rynker. For A-vitamin i de mængder, der er i en olie, fjerner ikke dine rynker, men ligesom med arganolie kan den mildne dem.

Desuden indeholder hybenkerneolie de flerumættede fedtsyrer omega-3, -6 og -9, ligesom den udjævner hudtonen, så huden bliver både glattere og mere ensartet at se på. Og det ene fremhæver jo altid det andet. 

Ansigtsolie

Trilogys Certified Organic Rosehip Oil er let og yderst virksom anti-rynke-olie, som hurtigt absorberes af din hud.

20 ml, 164 kroner hos Zestbeauty.com

© Triology

Til tør hud

Mandelolie

Alle olier er som sagt som skabt til tør hud, men der er også nogle, der er det mere end andre. Mandelolie står øverst på tør hud-listen. Den er simpelthen så fugtgivende, at den bløder selv de tørreste steder og pletter op. Fyldt med A-, B1-, B6- og E-vitamin både fugter, lindrer, nærer og beskytter den din hud. Brug den endelig også til afrensning – også på øjnene.

Eneste minimale minus er, at den tager lidt tid om at trænge ind. Når den så er færdig med det, har din hud til gengæld fået det optimale fugttilskud! 

Ansigtsolie

Den allergivenlige og økologiske Almond Sensitive Skin Soothing Facial Oil fra Weleda. 

50 ml, 149 kroner hos Netgreen.dk

© Weleda

Olivenolie

Olivenolie er, hvis ikke den ældst kendte, så én af de ældst kendte skønhedsfremmende olier. Den er blevet brugt i tusinder af år og af millioner af kvinder, som har ønsket sig blødere og smidigere hud. Og det har de fået med olivenolie. Blandt andet fordi dens molekyler er så små, at de når dybt ned, og de molekyler afgiver så meget fugt og fedt, at det både ses og mærkes. Og det endda uden at fedte synderligt meget, hvilket også er et af plusserne ved olivenolie. 

Det vitamin, der er mest på spil i olivenolie, er E-vitamin. 

Mizons Multi 24 Enrich Dry Oil er en trofast mirakelkur. Med ekstrakt fra oliven- og arganolie. Eminent til tør hud!

130 ml, 216 kroner hos Lookfantastic.dk

© Mizon

Til fedtet hud

Jojobaolie

‘Kan jeg overhovedet bruge olier, når min hud i forvejen er fedtet?’ Ja, du skal bare bruge de rigtige og i små mængder. For fedtet hud må ikke udtørre, da det bare stimulerer fedtproduktionen. En af de rigtige olier at bruge er jojobaolie til fedtet hud, fordi den virker sebum-regulerende og dermed kan få fedtet hud til at fedte mindre.

Da jojobaolie også har antibakterielle egenskaber, egner den sig også til uren hud. Og virker bedst, hvis du skyller dine hænder i varmt vand, før du masserer den ind i huden. 

Ansigtolie

Den økologiske og koldpressede Jojobaolie fra Urtegaarden virker sebum-regulerende, mens den også beskytter naturligt mod solen. 

100 ml, 89 kroner hos Helseplus.dk. 

© Urtegaard

Koldpresset vindruekerneolie

En koldpresset vindruekerneolie kan afhjælpe fedtet og uren hud, da den har en antibakteriel effekt plus et højt indhold af beroligende og genopbyggende essentielle fedtsyrer samt antioxidanter, som styrker hudens immunforsvar, så du ikke får flere urenheder ind.

Og kombinerer du koldpresset vindruekerneolie med en af de to følgende æteriske olier, forstærker du kun dens egenskaber. Kombineret med den antiinflammatoriske æteriske eukalyptusolie er den særligt god mod bumser. Kombineret med den beroligende æteriske lavendelolie går den overordnet i gang med at hele din hud. 

Ansigtsolie

Bobbi Browns Remedies Skin Clarifier Pore & Oil Control består af rensende og næringsrige olier, som afbalancerer talg-niveauet, så huden bliver mere mat.

14 ml, 330 kroner hos Magasin.dk

© Bobbi Brown

Til sensitiv hud

Abrikoskerneolie

Har din hud tendens til at rødme og blive irriteret og lidt for stram, har du sensitiv hud. En hudtilstand, som kan skyldes hormonelle forandringer og derfor ikke er fremmed for mange af os i eller omkring overgangsalderen. Det er derfor afgørende, at du bruger ekstrablide hudplejeprodukter, så din hud igen kan falde til ro. Og sådan et hudplejeprodukt er abrikoskerneolie.

Den er nemlig særligt mild, og så går den automatisk i gang med at genopbygge din hud og æder sig ind på kløe og eksem og andre irriteretheder. 

Sard abrikoskerneolie plejer sensitiv hud og tåles af alle. 

100 ml, 119 kroner hos Med24.dk

© Sard Kopenhagen

Avocadoolie

Du kan næsten forestille dig det, når du siger avocado. Den der fede, mættende, milde, bløde frugt... Det er det samme med avocadoolie. Den er også ekstremt nærende med masser af mineraler, omega-3-fedtsyrer og en hel perlerække af vitaminer: A, B, C, D og E. Den er mild og genopbyggende ligesom abrikoskerneolie.

Og mikser du den med honning, kan du noget nær ikke proppe mere næring, mildhed og blødhed ind i din hud. Gør det for eksempel helt bogstaveligt ved at mikse lidt af din avocadoolie med to spiseskefulde honning og fordele blandingen som en maske på dit ansigt og din hals. 

Ansigtsolie

Få blød, glat og glad hud med den milde Resilience Lift Restorative Radiance Oil fra Estée Lauder med avocado-, oliven- og kokosolie. 

30 ml, 465 kroner hos Coolshop.dk

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nummer 81. 

© Estée Lauder

Du vil (garanteret) også kunne lide