Moden kvinde med tør hud
© Getty Images

Til dig med tør hud: Dette skal du være opmærksom på i din hudplejerutine

Er din hud præget af tørhed? Så læs med her, hvor vi guider dig til, hvad din hud har brug for, hvordan du skal passe på den, og hvad du skal undgå

12. december 2018 af Anne-Sophie Jessen

Sådan føles din hud, når den er tør:

Din hud føles et nummer for lille til dit ansigt, når den ikke bliver smurt. Måske skaller og støver den ligefrem. Hudporerne er små, og der kan være et gråligt skær over hudtonen. Når du trykker på din hud, føles den ikke spændstig, men snarere lidt slap. 

Det har din hud brug for:

Fedt og fugt. I tør hud er der ubalance i talgkirtlernes fedtproduktion, og huden bliver derfor ikke beskyttet tilstrækkeligt mod ydre påvirkninger og fordampning. 

Mange kvinder over 40 år har tør hud. Talgkirtlernes aktivitet nedsættes nemlig markant med alderen. Det samme sker med produktionen af kroppens eget fugtighedsmiddel, hyaluronsyre. For at rette op på ubalancen skal din hud først og fremmest fedes op.

Det er dit gode grundlag

Først renser du med: En renseolie 

Brug renseprodukter, der ikke stripper din hud for fedt. Gå efter oliebaserede eller cremede varianter. 

Så det ekstra lag: Et fugtserum og en olie 

Det er her, før din dagcreme, at du skal pøse ekstra fugt og fedt på i form af fugtserum og olie. For det er her, din hud suger mest til sig. Og du må meget gerne bruge begge dele på en gang eller lige efter hinanden. Jo mere flid, fugt og fedt, jo bedre. 

Og til sidst: En fuldfed dagcreme 

Din dagcreme skal være smækfyldt med fugt. Hvilket på skønhedssprog kan hedde hyaluronsyre – hudens eget fugtighedsmiddel. Ligesom din natcreme også meget gerne må være meget fed. Særligt her om efteråret og vinteren. 

Undgå! 

Vand og sæbe er hård kost, når der ikke er så meget fedt at tage af. Alkohol i dine produkter er heller ikke noget, du ønsker, hvis din hud er tør, for det fjerner den i forvejen sparsomme fedthinde, du har.


Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 11.

Du vil (garanteret) også kunne lide