Kvinde kigger sig i spejlet og smører creme i ansigtet
Den rette foundation kan udglatte 40+ rynkerne! © Getty Images

Skønhedsredaktøren guider: Denne type foundation fungerer bedst til rynket hud

Det er en myte, at foundation fremhæver dine rynker. Tværtimod kan den rette foundation faktisk udglatte dem og give dig en lækker, jævn 40+ hud

15. marts 2019 af Maria Rothmar

Du ved garanteret allerede, at din foundation naturligvis skal matche din 40+ hud. Men ved du hvilken foundation, som passer bedst til netop din hud? 

Hvis du (ligesom mange af os andre) render rundt med lidt 40+ rynker her og der, så kan den rette foundation faktisk gøre underværker. Derfor guider skønhedsredaktøren dig herunder til, hvilken type foundation du bør gå efter, hvis du vil udglatte rynkerne. 

Foundation til rynket hud 

Din ideelle foundation er: 

Flydende serumfoundation med opstrammende ingredienser.

Fordi: 

Det er en myte, at foundation fremhæver dine rynker. Vælger du den rette slags, vil den tværtimod give din hud et glattere og mere ensartet look. Konsistensen må dog ikke være for fed, da den så netop vil sætte sig i rynkerne, men derimod let som et serum. 

Og så er det en god idé, hvis den er pakket med samme opstrammende pleje, som du går efter i din dagcreme. Det kan for eksempel være peptider, ceramider eller retinol.

Du kan med fordel vælge...

  • Lancôme Visionnaire Foundation: Lancome har tilsat spændstighedsingrediensen LR 2412. Og puttet en matchende concealer i låget. Denne foundation koster 375 kroner for 30 ml, og du kan købe den her.
  • Helena Rubinsteins Prodigy Powercell Foundation: Plantestamcellerne i denne foundation løfter hængende hud. Den koster 565 kroner for 30 ml, og du kan købe den her

Lancôme Visionnaire Foundation og Helena Rubinsteins Prodigy Powercell Foundation
Lancôme Visionnaire Foundation og Helena Rubinsteins Prodigy Powercell Foundation.© Matas | Matas

Concealer til rynket hud 

Din ideelle concealer er: 

Flydende med udglattende effekt.

Fordi:

Det er naturligvis en god idé at satse på udglattende pleje i din concealer ligesom i din foundation. Men det er også smart at gå efter den slags, der har en såkaldt blurring effekt. Det får den ved hjælp af bittesmå partikler, der midlertidigt skjuler rynker.

Du kan med fordel vælge...

  • Guerlains Multi-Perfecting Concealer: Her får du masser af fugt, dækkende farve og et indbygget photoshopfilter. Den koster 230 kroner for 12 ml, og du kan købe den her
  • Line Smoothing Concealer fra Clinique: Denne concealer lever op til sit navn. Den fungerer nærmest som et rynke-viskelæder. Den koster 190 kroner for 8 gram, og du kan købe den her

Guerlains Multi- Perfecting Concealer og Line Smoothing Concealer fra Clinique
Guerlains Multi- Perfecting Concealer og Line Smoothing Concealer fra Clinique.© Escentual | Clinique

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 10. januar 2019. 

Du vil (garanteret) også kunne lide