Sådan undgår du katastrofale resultater med selvbruner

Få 10 tips til et perfekt solkysset resultat – uden orange skær og hvide plamager

2. juni 2016 af Rikke Hellerup Madsen

Udsigten til færre rynker og tid til andre ting end at stege i solen, får os til at tænke, at det nu er ret smart – det der med selvbruner. 

Alligevel kan skrækscenariet om at ende med orange tigerstriber, gulerodsfarvede håndflader og en umiskendelig dunst af brændt nivea-creme hængende efter sig – godt afholde os fra at vælge selvbruneren fremfor solen. 

Men frygt ej! Vi har fundet ti tips, der sikrer dig et fejlfrit og solbrunt resultat.

Kunsten at påføre selvbruner med perfekt resultat

... Selv stjernerne, kunne tilsyneladende lære en ting eller to.

1. Jævn hud = jævn farve

Brug altid en scrub før brug af selvbruner. Det gælder både ansigtet og kroppen. Det fjerner de døde hudceller, som ellers kan danne små mørke skygger.

2. Undgå den der ærgerlige lugt

Grunden til at selvbrunere lugter, som de gør, er en kemisk reaktion, der sker, når sukkerstoffet (DHA) arbejder med proteinerne i huden. Heldigvis findes der i dag næsten lugtfri produkter – især Vita Liberata er kendt for sine produkter uden ubehagelig lugt. 

3. Nej tak til gulerodsfarvede hænder

Det bedste måde at undgå misfarvede hænder på, er selvfølgelig ved at bruge handsker. Du kan for eksempel købe specialdesignede handsker, som har en blød tekstur og føles behagelige mod huden. Du kan også sagtens bruge almindelige engangshandsker. 

Et andet tip er, at smøre dine hænder ind i en fed creme cirka 20 minutter før du påfører selvbruneren. Hvis dine hænder er mættet af creme, er det meget mindre sandsynligt, at dine hænder optager farve fra selvbruneren.

4. Fin farve i ansigtet og på halsen

Det er noget nær umuligt at lægge en jævn farve i ansigtet med handsker på. Et smart tip er at tage handskerne af og bruge en bred, blød pensel i stedet – eller vælg en spray i stedet for en creme. Hold sprayen cirka 30 centimeter fra ansigtet, og lad produktet tørre helt mellem hvert spray, så får du det flotteste resultat.

5. Undgå hvide plamager

Det kan godt være problematisk at huske, hvor langt man nu er nået, når man påfører selvbruner fra top til tå. Heldigvis er flere af produkterne på markedet – især mousser – ekstra mørke i farven, så du hele tiden kan se, hvor du har været. 

Vær opmærksom på, at det IKKE er den endelige farve – dén vil først udvikle sig over de næste par timer.

6. Undgå orange plamager

En gennemfugtet hud sikrer, at din hud ikke tørrer hurtigere nogen steder end andre. For eksempel har vi oftere mere tør hun på ben, underarme, albuer og knæ – end vi har på maven og lårene. Brug derfor en fugtgivende mist i ansigtet og over hele kroppen, lige før du går igang med selvbruneren.

7. Brun i en ruf

Hvis du har travlt, så er konceptet med selvbrunings-éngangsservietter en vinder! De er perfekte at have med i tasken, og doseringen i én serviet passer cirka til ansigtet plus brystet – eller til fødderne, hvis du er i jeans og sandaler.

8. Brun over tid

Er du stadig nervøs for at tage det store spring med selvbruneren, kan du starte med en lotion, som gradvis bruner huden. Så kan du selv bestemme tempoet, og hvor dyb farven skal være.

9. Afværg katastrofen

Det her produkt er hver en krone værd: Tan Remover. Skulle du fortryde den ekstra farve, giver produktet dig nemlig fortrydelsesret i op til 4 timer efter påføring. 

Den er også rigtig god, hvis du glemte at følge vores tip nummer tre og står med orange hænder lige nu.

10. Ikke brun nok?

Brug en kropsolie med let glimmer for at fremhæve resultatet, når du er færdig med selvbruneren. Olien giver lige det der ekstra pift, som får din hud til at se sund, gennemfugtet og solkysset ud.

Du vil (garanteret) også kunne lide