Mascara smitter af, mascaraklatter, drysser | Kvinde tager mascara på
© iStock

Sådan undgår du, at din mascara drysser eller smitter af

Har du også pandaøjne efter en lang arbejdsdag? Så er disse 4 skarpe tips til dig.

4. januar 2018 af Anne-Mette Søndergaard

1. Brug primer til øjenlågene

Selv om du ikke bruger øjenskygge, så er primer til øjenlågene rigtigt god til at fange olien, din hud danner, og som er en af de store syndere, når vi taler pandaøjne!

2. Prøv en mascara med tube-formular

Tubemascara er en polymerbaseret mascara, der helt basalt er bygget anderledes op end en almindelig mascara. Polymererne danner nemlig et rør omkring hver øjenvippe.

Den kan holde til stort set alt med undtagelse af vand, men til gengæld kan den så fjernes med varmt vand og ikke makeupfjerner. Når du fjerner mascaraen, vil det ligne, at det er øjenvipperne, der falder af, men det er kun, fordi det kommer af i små, aflange, sorte stykker.

Og hvis du har en tendens (eller trang) til at klø dig i øjenene, så kan denne type mascara sagtens holde til det også, uden at du finder halvdelen af din mascara under øjenene. 

3. Brug vandfast mascara

Vandfast mascara har en kraftigere formular, der sidder enormt godt fast på vipperne, men desværre slider det også meget på dem, når det hver aften fjernes igen. 

Hvis du har lange vipper, der rører dit øjenlåg, så brug først normal mascara, og brug derefter den vandfaste på spidserne af øjenvipperne. På den måde vil mascaraen ikke smitte af, når du blinker. 

4. Hold blinket tilbage

Det lyder måske skørt, men det gør en stor forskel. Det betyder selvfølgelig ikke, at du skal forsøge ikke at blinke hele dagen; det handler kun om det første minut, efter du har lagt mascaraen. Det er nemlig i det første minut, imens mascaraen tørrer, at den nemmest smitter af, så se om du kan vente med at blinke. 

Kilder: Womenshealthmag.com

Du vil (garanteret) også kunne lide