Mørke rande under øjnene
© iStock

Sådan skjuler du dine mørke rande under øjnene

Selvom du har fået en god nats søvn, kan dine mørke rande under øjnene desværre godt vise sig. Vi guider dig derfor til, hvordan du bedst muligt skjuler dem

26. december 2016 af Mette Bundgaard

Huden omkring dine øjne er tyndere end i resten af ansigtet. Derfor har den sværere ved at holde på fugten. Faktisk er hudens øverste beskyttende lag her kun 0,04 millimeter tykt, mens det i resten af ansigtet er 0,1 millimeter.

En af årsagerne er, at vi skal blinke så mange gange i løbet af en dag. Og jo ældre vi bliver, jo tydeligere vil det ses, for mangel på fugt og celle­ fornyelse resulterer i flere rynker og linjer. Så det er vigtigt, at din hud her bliver plejet ekstra godt og ekstra mål­ rettet. Derfor har vi stillet de 3 typiske 40+ udfordringer for dine øjenom­givelser op – for selvfølgelig at give dig løsningerne!

Den tredje kommer her og guider dig til, hvordan du skjuler din mørke rande.

Derfor får du dem

Selv om du får dine otte timers søvn, kan de mørke rande under øjnene desværre godt vise sig. De er ofte arveligt betinget (nogle har mere pigment i huden end andre), men de er også påvirket af aldringsprocessen, som bevirker, at huden omkring dine øjne bliver tyndere, hvilket så igen bevirker, at de blodkar, der ligger lige under overfladen, bliver mere synlige og nogle gange meget synlige.

Det kan også være dit fedtvævs skyld. Eller mangel på samme. Det synker nemlig med alderen, og når det gør det, træder din knoglekant tydeligere frem og giver derved en skygge. Det kan også skyldes allergi eller mangel på K-vitamin. Forskning har vist, at misfarvninger omkring øjnene blandt andet kan afhjælpes med cremer, der indeholder K-vitamin og/eller retinol. Og så er der de sædvanlige faktorer: For meget om ørerne, for meget alkohol, dårlig kost, for lidt væske og for lidt søvn. 

Sådan visker du dem væk

1. Med K-vitamin eller retinol. Vælg en øjencreme, der indeholder K-vitamin og/eller retinol, som er en grad af A-vitamin. Dup den på de mørke rande fra inderste øjenkrog og ud.

2. Med solfaktor. Har du tendens til hyperpigmentering, er det afgørende, at din øjencreme indeholder solfaktor. Især fra marts til oktober, hvor lyset er stærkest.

3. Med filler. Du kan også få behandlet mørke rande med en filler eller en vævsfylder. En filler er for eksempel Restylane, og en filler løfter din hud op på niveau. Den fylder ud, så overgangene ikke er så synlige. Får dig straks til at se friskere ud. Og skal sprøjtes ind af en professionel. 

4. Sort te i et par våde, kolde teposer har en lindrende og drænende effekt på mørke rande og hævede øjenomgivelser. Du kan også bruge grøn te, men sort er bedst. Put dem på, og lad dem virke 10 til 15 minutter. 

Sådan skjuler du dine mørke rande

Produkter

3. Ling Vitamin K er ikke en øjencreme, men et serum til ansigtet. Men fordi K-vitamin lysner misfarvninger, er den eminent til mørke rande. 30 ml, 749 kr.

2. Darphin Ideal Ressource Anti-Dark Circle Eye Illuminator reducerer mørke rande med blegende C- vitamin og opstrammende peptider. 15 ml, 449 kr.

1. Cliniques Smart Custom-Repair Eye Treatment reparerer de skader, du har behov for at få fikset. Smart! Lysner og opstrammer. 15 ml, 420 kr.

Vitamin K, Ling 749 kr. // Ideal Ressource Anti-Dark Circle Eye Illuminator, Darphin hos Askepot Skønhedsklinik 449 kr. // Smart Custom-Repair Eye Treatment, Clinique 420 kr.

Artiklen er første gang bragt i Magasinet liv nr. 69

Du vil (garanteret) også kunne lide