Sådan får du styr på poserne under øjnene
© iStock

Sådan får du styr på poserne under øjnene

Poser under øjnene er bare en af de ting, der bliver tydeligere med alderen. Her får du tips til, hvordan du dæmper dem

3. december 2016 af Mette Bundgaard

Huden omkring dine øjne er tyndere end i resten af ansigtet. Derfor har den sværere ved at holde på fugten. Faktisk er hudens øverste beskyttende lag her kun 0,04 millimeter tykt, mens det i resten af ansigtet er 0,1 millimeter. 

En af årsagerne er, at vi skal blinke så mange gange i løbet af en dag. Og jo ældre vi bliver, jo tydeligere vil det ses, for mangel på fugt og celle­ fornyelse resulterer i flere rynker og linjer. Så det er vigtigt, at din hud her bliver plejet ekstra godt og ekstra mål­ rettet. Derfor har vi stillet de 3 typiske 40+ udfordringer for dine øjenom­givelser op – for selvfølgelig at give dig løsningerne!  

Den første kommer her og guider dig til, hvordan du dæmper poserne under øjnene.

Derfor får du dem

Et af de rigtigt irriterende problemer, der ofte opstår hen ad vejen, er poserne under øjnene. De dukker op, fordi både huden og bindevævet omkring dine øjne bliver slapt.

Det kan skyldes allergi eller være genetisk, men det er især din livsstil, der kan øge problemet. Får du ikke sovet nok, drikker du for meget alkohol, og er din kost ikke så sund, som den burde være, ja, så kan du godt hilse endnu tydeligere hævelser velkommen. 

Sådan får du dem til at dæmpe sig

1. Køl dem ned. Kulde reducerer hævelser. Så opbevar din øjencreme i køleskabet, så den altid er maks. kølig, når den kommes på.

2. Dræn væsken væk. Når du putter din øjencreme på: Bank let på dine øjenomgivelser med din ringfinger – indefra og ud. Det både øger blodcirkulationen og drænerer væsken. Eller du kan bruge en smart elektrisk øjenmassage-maskine, som med sine let bankende bevægelser dræner væsken, uden at du skal røre en finger – næsten.

3. Prøv Botox. Botox kan bruges til at udligne huden, så poserne under øjnene bliver mindre fremtrædende. 

Remedier fra køkkenskabet

1. Våde, kolde teposer med grøn eller sort te indeholder stoffet tannin, som mindsker hævelser og misfarvninger. Læg en pose på hvert af dine øjne, og lig med dem 10 til 15 minutter.

2. Kartofler kan også gøre underværker. Især saften. 

Skræl en kartoffel, riv den, og pres saften ud af den. Dyp to vatrondeller i saften, placér dem på dine øjne, og slap af med dem på 10 til 15 minutter.

3. Tynde kolde agurkeskiver både fugter og køler dine øjne og omgivelserne omkring. 

Du vil (garanteret) også kunne lide