Skønhedsprodukter på hvid baggrund
© Chanel | Plaisir | Muti | Becca | Nilens Jord

Så længe kan dine skønhedsprodukter holde sig

Vi holder øje med udløbsdatoen på vores mælk, vi tjekker vores grøntsager for pletter. Men vores skønhedsprodukter, hvor længe kan de egentlig holde sig, når først vi har åbnet dem? Det skal vi sige dig lige her

18. april 2018 af Maria Rothmar

Ansigtscreme 

Kan holde sig 12 måneder.

Når din ansigtscreme er ved at nå udløbsdatoen, vil den ofte ændre lugt. Størrelsen på de fleste cremer passer dog med, at du kan nå at bruge dem op inden. Vil du minimere bakterieudviklingen, så vælg en creme med pumpe eller spatel.

Øjencreme

Kan holde sig 6-12 måneder.

Er din øjencreme i krukke, er den så udsat for bakterier, at du bør kassere den efter et halvt år. På den måde undgår du skadelige bakterier i det sarte øjenområde. En pumpeflaske kan derimod holde sig et års tid efter åbning.

Mascara

Kan holde sig 3-6 måneder.

Hvis din mascara er begyndt at blive tør og klumpe, skyldes det, at vandindholdet er fordampet, fordi den er for gammel. Kom endelig ikke nyt vand i, da det skaber en ren bakteriesuppe, som ikke er sund for dine øjne.

Parfume

Kan holde sig ubegrænset.

Det høje indhold af alkohol og den stort set lufttætte flaske gør, at din parfume i princippet aldrig kan blive for gammel. Du kan godt opleve, at duften ændrer sig lidt over tid, fordi spritten fordamper, men parfumen bliver ikke skadelig for huden.

Bodylotion

Kan holde sig 24 måneder.

Det er ikke, fordi din bodylotion bliver direkte skadelig, hvis du mod alle odds ikke når at tømme tuben på to år, men den kan miste noget af sin effekt – og så kan den også med tiden få en mindre behagelig lugt.

Shampoo

Kan holde sig 12-24 måneder.

Det er sjældent, at en shampoo ikke er brugt op inden for to år efter åbning, men så lang tid kan du i hvert fald strække den. Holdbarheden forlænges, hvis du kan undgå, at der kommer vand i flasken.

Foundation

Kan holde sig 12 måneder.

Efter et år er det ud med din flydende foundation, da den ellers kan skille og danne grobund for bakterier, som det ikke er smart at smøre i ansigtet. Det gælder i øvrigt også for concealere. Både de flydende og de faste.

Tip!

Du får den maksimale holdbarhed ud af dine skønhedsprodukter, hvis du opbevarer dem tørt og køligt. Det betyder ikke køleskabet, men gem dem i et skab eller en skuffe på badeværelset. Her bliver de ikke udsat for damp, sollys og varme. de ikke udsat for damp, sollys og varme. 

4 huske regler om holdbarhed 

1. Mindre end 30 måneder. Kan et produkt holde sig mindre end 30 måneder uåbnet, er der et timeglas og en udløbsdato på emballagen.

2. Mere end 30 måneder. Kan et produkt holde sig mere end 30 måneder i uåbnet stand, er der et krukkesymbol med et tal på emballagen. Tallet angiver, hvor mange måneder produktet kan holde sig efter åbning.

3. Hvad med økologi? Økologiske produkter kan være underlagt strenge krav til konservering, og de kan derfor ofte holde sig kortere tid. Du kan dog altid se holdbarheden på en af de to ovenstående mærkninger.

4. Pas på varmen. For alle produkter gælder det, at de ikke er glade for høje temperaturer fra for eksempel sollys eller en radiator. Du kan dog sagtens opbevare dem på badeværelset.


Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 4.

Du vil (garanteret) også kunne lide