Varm te
© iStock

Nu skal du ikke kun drikke te, men også bruge den i din skønhedsrutine

Vidste du, at du kan sige farvel og tak til grå hår med te? Få 6 fantastiske te-tricks til din hud og dit hår her

28. marts 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Mhmm... En varm kop te, en god bog og et uldent tæppe på sofaen er helt fantastisk på en kold dag. Måske ved du, at der er utrolig mange sundhedsfordele ved at drikke te, men du kan faktisk også bruge te i din skønhedsrutine for at styrke din hud og dit hår. 

Få seks te-tricks til din skønhedsrutine her:

1. Opfrisk trætte øjne

Vi kender vist alle til trætte morgenøjne, som ikke engang en kop stærk kaffe kan gøre underværker for – men det kan te!

Put to teposer i varmt vand, luk øjnene, og placer dem herefter på dine øjenlåg. Lig med øjnene lukkede, og lad teen virke i 20 minutter. Voila! Nu har du friske øjne igen, fordi te indeholder garvesyre, som reducerer hævelser og mindsker dine rande under øjnene.

2. Berolig din hud efter barbering

Efter at have kørt skraberen op og ned ad benene eller under armen, kan huden somme tider blive rød og klø. Put en tepose i lunkent vand, og placer den på det irriterede område. Igen er det garvesyrens magi, som hjælper med at berolige din hud.

3. Tilføj glans til håret

Kog et par poser af sort eller grøn te i 15 minutter, og lad mirakelvandet stå natten over. Hæld vandet over på en flaske, og tag den med i bad. Inden du vasker dit hår, skal du hælde tevandet i håret. Herefter kan du vaske håret, og efter sådan en omgang er det en god idé også at bruge en balsam.

Hvis du ikke er helt så glad for te-hårtricket, kan du gnide en lillebitte smule kokosolie i håret. Kokosolien gør det nemlig også glansfuldt!

4. Bliv solbrun

Foråret er over os, og inden længe kan vi (forhåbentlig!) finde shorts og nederdele frem fra garderoben. Et par lækre, solbrune ben kan vi dog ikke blære os med, men så er det heldigt, at sort te kan hjælpe os lidt på vej. Sort te indeholder nemlig antioxodanter og koffein, som kan tone huden.

Kog 10 poser sort te, og lad teposerne blive i vandet i 10-15 minutter. Tag dem op igen, og lad vandet køle helt ned. Kom vandet i en ren sprayflaske, eller dyp en stor svamp i vandet, og gnid din krop med den.

5. Farvel og tak til grå hår

Du kan genetablere dine egne hår og skjule de grå hår med te.

Kog fem teposer, og lad vandet køle helt ned efterfølgende. Put det i rent, vådt hår, og hvis dette er besværligt, så tilføj vandet til din balsam i stedet. Lad teen virke i en time, og vask derefter dit hår i koldt vandt. Gentag denne farvning med te en gang om ugen.

Hvis du er mørkhåret, skal du bruge sort the, hvis du er blond, skal du have fat i kamilleteen, og hvis du er velsignet med rødt hår, skal du købe en Rooibos-te.

6. Giv din hud glød

Flere skønhedsprodukter indeholder te, og det er der en god grund til. Te er nemlig fyldt med vitaminer og mineraler!

Kog en tepose, lad vandet afkøle, og brug et stykke vat eller en vatrondel til at fugte din tørre hud. Udfør tricket morgen og aften. Teen trækker urenheder ud og giver en dejlig glød – men vær opmærksom på, hvor meget teen farver din hud (se punkt nummer fire), så du ikke får en mørkere kant rundt om ansigtet.

Du vil (garanteret) også kunne lide