Teaser, magasinet liv 82, kend din kropstype
© Stine Heilmann

Sådan finder du den perfekte festkjole til din kropstype

Så er det slut med fejlkøb! Det er ærgerligt at spilde det gode festhumør på kjoler, som ikke passer til din krop. For der findes masser af kjoler til din krop. Forklaring følger her!

30. november 2017 af Christina Wedel og Lea Østergaard Andersen

Christina Wedel er stylist, blogger og forfatter af den nye 40+ stylingbog ‘Christina Wedels guide til at se godt ud (også efter de 45)’, Gyldendal, 205 sider, 300 kroner hos Saxo.dk

Og hendes mission er... 

“Kropstyper er din bedste ven. Det perfekte redskab til at forstå, hvorfor noget klæder dig, og noget andet klæder andre. For der findes ikke en forkert kropstype. Der findes derimod masser af forkert tøj! 

Jeg har fundet frem til seks kropstyper med seks skønne navne, som beskriver det bedste ved dig. Så du ud i al fremtid kan gå i din garderobe eller ud at shoppe og vide nøjagtigt, hvad der passer dig og hvorfor. 

Hvorfor er det, det vigtigste jeg kan lære dig? For på den måde kan du stå foran spejlet og blive forelsket i dit eget spejlbillede. Få bobler i maven og lyst til at danse. Så har du fået jackpot!” 

Din kropstype er: Dråbe 

Dine kendetegn er:

  • Dine skuldre er væsentligt eller lidt smallere end hofter.
  • Din numse kan være bred og struttende eller bred og flad.
  • Du har en tydelig talje.
  • Din overkrop virker ofte lidt kort. 
Kropstype

Susanne Nellemann-Holm (55). Hun er psykoterapeut, gift, og har to børn – og er en størrelse 44-46. 

© Stine Heilmann

Dine festkjole-stikord

Plus alt på overkrop. “Det vidunderlige ved at være dråbe er, at du kan give den gas på overkroppen, når du skal feste eller bare føler dig festlig. En taljeret kjole med frække kighuller til skuldrene giver balance mellem den smallere overkrop og den bredere underkrop.” 

Minus høj hals. “Undgå højhalsede og tætte overdele. De fungerer kun, hvis der er noget hud eller blonde involveret.” 

3D-sko. “Sørg for at have noget 3D-fyld som fjer eller kvaster, kraftige hæle eller kraftige spænder på dine sko. Så du sikrer en balance mellem dine hofter og dine ben og fødder.” 

Din kropstype er: Cocktailglas

Dine kendetegn er:

  • Du virker enten bred foroven, fordi du er smal forneden, eller også er du faktisk bred over ryggen – og stadig smal forneden.
  • Du har ingen eller lige talje. 

Kropstype

Emelia Lauritzen (51). Hun er pedel, single, og hun har fire børn – og er en størrelse 42 foroven og en størrelse 36 forneden. 

© Stine Heilmann

Dine festkjole-stikord

Midter-drapering. “En smuk kjole med drapering i midten gør dig hurtigt til festens midtpunkt. Når du er cocktailglas, kan du udligne volumen på overkroppen ved at vælge skæve snit på overkroppen.” 

Midtimellem-længde. “Vælg en festkjole, som har lidt længde, men som samtidig stadig tillader, at man ser din slanke underkrop og garanteret lækre stænger.” 

Voluminøse sko. “Vælg dine sko med plateau, runde snuder eller grove hæle. Voluminøse sko giver dine brede skuldre noget at spejle sig i og forhindrer din krop i ‘at vælte’.” 

Læs resten af modeguiden: Klæd dig efter din kropstype

Magasinet Liv 82 kan du læse resten af artiklen om eksperten Christina Wedels tips til, hvilke festkjoler der passer perfekt til netop din kropstype. Hun fortæller detaljeret om, hvilke kjoler der vil fremhæve de bedste ting ved din krop, og hvilke kjoler du helst skal undgå. Så skynd dig ned i din lokale kiosk, så du kan få fingrene i det nyeste Magasinet liv, og find ud af, hvilken slags kjole du skal have på til sæsonens julefrokoster. 

Teaser, magasinet liv 82, kend din kropstype
© Ditte Capion

Du vil (garanteret) også kunne lide