Klæd dig efter din kropstype
© Stine Heilmann

Klæd dig efter din kropstype: Vi strammer sættet op!

Det er så cool at smide en jakke og et par bukser på til fest. Og de to dele behøver på ingen måde at udgøre et decideret jakkesæt. Nogle gange er det smart at sætte dit eget sæt sammen. Særligt når du skal tage hensyn til din kropstype. Og det skal du da.

28. december 2017 af Christina Wedel og Lea Østergaard Andersen

Din kropstype er: Timeglas 

Dine kendetegn er:

  • Skuldre og hofter er lige brede. 
  • Du har en tydelig talje.
  • Du er symmetrisk. 

Eksperten: Christina Wedel er stylist, blogger og forfatter af den nye 40+ stylingbog ‘Christina Wedels guide til at se godt ud (også efter de 45)’, Gyldendal, 205 sider, 300 kroner hos Saxo.dk

Og hendes mission er: 

“Kropstyper er din bedste ven. Det perfekte redskab til at forstå, hvorfor noget klæder dig, og noget andet klæder andre. For der findes ikke en forkert kropstype. Der findes derimod masser af forkert tøj! Jeg har fundet frem til seks kropstyper med seks skønne navne, som beskriver det bedste ved dig. Så du ud i al fremtid kan gå i din garderobe eller ud at shoppe og vide nøjagtigt, hvad der passer dig og hvorfor.

Hvorfor er det det vigtigste, jeg kan lære dig? For på den måde kan du stå foran spejlet og blive forelsket i dit eget spejlbillede. Få bobler i maven og lyst til at danse. Så har du fået jackpot!” 

Klæd dig efter din kropstype

Helena Ibsen (47). Hun er hr-administrator, kæreste, to børn – og en størrelse 38-40.

© Stine Heilmann

Din kropstype er: Kurvet

Dine kendetegn er:

  • Skuldre og hofter er lige brede.
  • Du har en stor numse og stor barm eller en af delene. 
  • Du har talje, men mindre end timeglas og dråbe.
  • Eventuel fylde på maven eller fyldige lår. 

Dine jakkesæt-stikord

Slim fit. “Din jakke og dine jakkeærmer skal være ‘slim’, fordi ‘slim’ fremhæver talje, og dit omdrejningspunkt er din talje. Forsvinder den, kan du blive firkantet at se på.”

Præcis skuldersøm. “Tjek, at din jakkes skuldersøm sidder nøjagtigt der, hvor armen er sat fast på kroppen. Gør den ikke det, mister du din naturlige symmetri.”

Cigaretbukser. “Det kan godt sidde på rygraden at blive skræmt af bukser i skinnende stoffer. Glem det. Tricket er pressefolder og cigaretbukser. For dine knæ er altid tyndere end dine lår, og dine ankler er altid tyndere end dine lægge. Vis det!” 

Klæd dig efter din kropstype

Charlotte Wøide Connor-Muir (52). Hun er personal assistant, single, har et barn – og er en størrelse 40-42.

© Stine Heilmann

Læs resten af artiklen om jakkesæt-stilen til hver kropstype

I Magasinet Liv 83 kan du læse resten af artiklen om, hvordan du finder det cool jakkesæt, der passer perfekt til netop din kropstype. Christina Wedel fortæller detaljeret om, hvilke jakkesæt-stikord der vil fremhæve de bedste ting ved din krop, og hvad du helst skal undgå. Så skynd dig ned i din lokale kiosk, så du kan få fingrene i det nyeste Magasinet liv!

Dine jakkesæt-stikord

Kimonojakke. “En kimonojakke er ideel til dig, der er kurvet, fordi den er både skarp og løs. Er du kurvet med mave: Hold din midte mørk og lang, og giv den kimonogas i siderne. Er du kurvet med flad mave: Stik din top ned i bukserne, så man kan se din talje.”

Smalle ben. “Dine bukser må godt have et lidt løst liv, hvis du har det bedst sådan, men fra knæet og ned skal de sidde til. For du gemmer dig ikke i store bukser. Du kommer bare til at se stor ud.”

Kraftige hæle. “Kraftige hæle og plateau skaber balance mellem dine smalle ben og din brede overkrop og ditto hofter.” 

© Ditte Capion

Du vil (garanteret) også kunne lide