Anni Lu For Women
© Anni Lu

Dansk smykkedesigner vil hjælpe afrikanske kvinder ud af slumkvarteret

Se de smukke, farverige armbånd, som kenyanske mødre har produceret for at hjælpe deres børn væk fra fattigdommen

18. april 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

I Kenyas hovedstad, Nairobi, ligger slumkvarteret Kibera. Her sidder en række kvinder og producerer armbånd, som den danske smykkedesigner Helle Vestergaard Poulsen, der står bag brandet Anni Lu, har designet.

De kenyanske kvinder tjener penge til deres familie, så de kan sende deres børn i skole. Mødrenes drøm er, at børnenes uddannelse på sigt kan være med til at hive børnene ud af fattigdom.

”Ved at investere i slummens mødre i dag, kan vi skabe langsigtet værdi for både mødrene, deres børn og for lokalsamfundet,” siger Helle Vestergaard Poulsen.

Anni Lu For Women

Den danske smykkedesigner er stolt over at være med i projektet, da det ikke kun er med til at sikre kvinderne bedre levevilkår. 

“Det har også en stor, positiv effekt på børnene. Modsat fædrene, bruger mødrene nemlig størstedelen af indkomsten på børnene, så de får mad, rent vand og skolegang. Det er afgørende for, at børnene kan vokse op og få en fremtid væk fra slummens elendighed,” siger hun. 

Det nye smukkeprojekt har fået navnet Anni Lu For Women og er mundet ud i tre forskellige, farverige armbånd. De kan købes på Annilu.dk og koster 200 kroner.

Anni Lu For Women
© Anni Lu

Du vil (garanteret) også kunne lide