Baller
Jamen, luften går altså lidt af ballonerne på et tidspunkt, sådan er det bare. Og så gør du sådan her. © Getty Images

Mine baller ser altså lidt trætte ud. Hvad gør jeg?

Prøv lige at tænke på, hvor meget vi bruger dem i løbet af sådan en dag – hvor ofte de bliver mast og klemt og splattet ud. Så det er ikke just underligt, at dine baller begynder at se lidt trætte ud. Her er tipsene til, hvordan du vækker dem igen!

7. juni 2022 af Anne-Sophie Jessen

For det første hænger mine baller lidt med mulen 

Mens vi er unge, er bindevævet smækfyldt med kollagen- og elastinfibre. Det gør huden stram og spændstig som en ny madras. 

Men allerede fra 25-års alderen danner vi mindre kollagen og elastin, og omkring overgangsalderen falder produktionen med omkring 30 procent. 

Hudmadrassen bliver derfor mindre fast og spændstig. Det gør dine baller så også. Men du kan godt forhale processen.

Sådan hiver du i elastikken:

Pas på solen

Noget, der virkelig får bindevævsfibrene til at gå på pension før tid, er solens UV-stråler. De nedbryder kollagen og elastin. Så beskyt dine baller, når du smider dig på solsengen. Husk solcreme, husk nok af den, og giv dem et nyt lag, når du har været i vandet.  

Børst og ælt

Pust eller børst og ælt liv i din hud ved at massere den. Det stimuler blodcirkulationen og sætter gang i cellefornyelsen. En omgang tørbørstning vækker også din hud til live.

Tag kollagen

Forskerne er endnu ikke sikre på, om man kan spise sig til mere kollagen i huden. Men kosttilskud med kollagen skader ikke, så indtil videnskaben ved mere, kan du trygt gå den vej i jagten på spændstige baller.

Baller
3 gode hjælpere til at hive dine baller op. © PR

Du kan for eksempel bruge: 

Ultranærende body balm til moden hud. Giver en mere forfinet hudstruktur og har en let eksfolierende virkning. Nutri-Modeling fra Filorga, 200 ml, 355 kr.

Denne gua sha af rosakvarts stimulerer blodcirkulationen og lymfesystemet og vækker huden til live. Rens din hud, påfør kropsolie, og skrab så nænsomt hen over dine baller med gua shaen. Body Gua Sha fra Rudolph Care, 395 kr.

Bland dette kollagenpulver med neutral smag i et glas voland, smoothies, juice, eller hvad du ellers drikker. Pulveret øger hudens elasticitet, og hvert rør udgør en dagsdosis. The Solution fra Oslo Skin Lab, 498 kr. for 28 rør.

Baller
Baller så bløde eller bouncy som fersken? © Getty Images

For det andet ser mine baller nærmest støvede ud 

Det er helt almindeligt at få knasende tør hud, når vi rammer de 40 og senere overgangsalderen. Huden skal tankes op med det, som den ikke længere selv producerer så meget og løbende mindre af. Og det er navnlig fedt og fugt.

Hudens talgproduktion går nemlig gradvist på pension med alderen. Talgkirtlerne står for at producere en olieret substans, som sendes op til hudens overflade, hvor den danner en beskyttende hinde, som smidiggør huden og holder på fugten. 

Men når der ikke produceres så meget fedt, så fordamper fugten, og huden bliver usmidig og tør. Lægger du dertil, at mange glemmer måsen, når der smøres med bodylotion, så har du forklaringen på, hvorfor huden på bagdelen bliver udfordret.

Men hvis du pumper ballerne godt op med fedt og fugt, kan det godt være, at de ikke strutter som en 17-årigs, men du holder huden spændstig og mæt, og det giver velvære og en indbydende bagdel.

Sådan støver du af:

Pump op

Smør dine baller med kropscreme eller en kropsserum, der er tilsat kroppens eget fugtighedsmiddel hyaluronsyre. Rundhåndet brug af hyaluronsyre udvisker tørhedslinjer og får din hud til at stråle.

Forsegl

Forsegl fugten med plantebaserede kropsolier som for eksempel avocadoolie, hybenkerneolie, jojobakerneolie eller abrikoskerneolie. Disse olier har et højt indhold af beskyttende og foryngende antioxidanter og styrkende vitaminer.

Bad lunkent

Undgå lange, varme bade. De føles herligt afslappende, men de udtørrer desværre også huden. Bad i stedet i lunkent vand på omkring 35 grader. Og gør dine bade korte.

Baller
3 gode hjælpere til at støve dine baller af. © PR

Du kan for eksempel bruge: 

Oliefri kropsserum med vækstproteinet EGF, som sammen med hyaluronsyre gennemfugter din modne hud og virker aldersbekæmpende. Brug kropsserummet efter bad og inden kropscreme eller kropsolie. EGF Body Serum fra Bioeffect, 120 ml, 750 kr.

Økologisk kropsolie, som mætter og passer på tør hud. Med en cocktail af olier fra hyben, hindbær og granatæblefrø. Super Berry Body Oil fra Evolve, 100 ml, 250 kr.

Fed kropscreme med kakao- og sheasmør. Stedmoder-, kamille- og morgenfrueekstrakt beroliger. Skin Food Body Butter fra Weleda, 150 ml, 149 kr.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv 10. februar 2022.

Du vil (garanteret) også kunne lide