© Mikael Gustavsen

Marie omfavner det grå: “Det er helt okay at være hende med det grå hår”

Efter hele sit liv at have farvet sit hår i adskillige nuancer har Marie nu valgt at omfavne sit naturlige grå hår

2. september 2018 af Linnea Öst
© Mikael Gustavsen


Marie Warme er 41 år og indretningsarkitekt.

Hvordan var dit hår, før det blev gråt? 

“Jeg kan knap nok huske min oprindelige naturlige hårfarve. I mit hoved har jeg altid haft halvlangt, mørkt hår. Min mor var hvidhåret allerede som 40-årig, og mine første grå hår kom, da jeg var omkring de 25 år. Det må jo være arveligt,” fortæller Marie Warme.


Plejede du at farve dit hår? 

“Mit hår har aldrig fået fred. Jeg har farvet det og krøllet det og testet alt muligt, uden øje for hvor hårdt det var for mit hår. Jeg tror, jeg har haft hår i alle nuancer igennem alle årene.”


Har du været i tvivl om, om du skulle gå grå? 

“Nej. Det har ikke været en traumatisk overgang, men derimod noget, som ligesom skete af sig selv.”

Hvad blev afgørende for, at du tog skridtet?

“Da jeg var gravid for tre år siden, fik jeg et helt fantastisk hår. Tykt og sundt. Som jeg så afblegede, så jeg for en tid var blond. Da mit hår begyndte at falde af i større mængder end normalt i årene efter – og sikkert på grund af stress – lod jeg det bare gro ud, og overgangen fra blond til grå var knap synlig.” 


Blev noget anderledes? 

“Nej. For mig blev det bare noget helt naturligt. At holde op med at farve og bare lade det grå vokse ud. Det er helt okay at være hende med det grå hår.”


Hvad gør du så ved dit hår nu? 

“Faktisk så lidt som muligt for at skåne mit hår. Nu hvor jeg har set, hvor meget skade jeg kan gøre på det. Jeg sætter det højst lidt løst op med et spænde i nakken. Det er nemlig stadig vigtigt for mig at bevare længden. Gråt og kort. Det er jeg alligevel ikke klar til endnu.”

2 tips til dine små grå (hår)

  • Toning tilfører pigment. Gråt hår kan se glansløst ud på grund af det manglende pigment. Løsningen kan være at tilføre dit grå hår det manglende pigment med en toning. Så dit hår igen reflekterer lyset og dermed får glans. 
  • Sølvshampoo dæmper gullige undertoner. Vasker du dit hår med en sølvshampoo en gang i mellem, frisker du din grå hårfarve op – uanset om den er naturlig eller farvet. Fordi en sølvshampoo indeholder blåt pigment, der dæmper gule reflekser og gullige undertoner.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 8.

Du vil (garanteret) også kunne lide