Camilla fra redaktionen tester microblading
Camilla fra redaktionen lægger bryn til testen. © Thomas Dahl

Vil du have fyldige bryn? Vi tester microblading

Vi er nogle stykker, som synes, det begynder at knibe med fylden i brynene, og er semi-permanent makeup så vejen at gå? For det ville jo være lettere end at børste pudder ind i brynene hver dag ... Vi tester!

1. august 2020 af Camilla Rasmussen

Mange af os har gjort det: Overplukket vores bryn i 80’erne og 90’erne. Og på et tidspunkt vokser de hår altså ikke tilbage, og dem, der gør, gør det langsomt. Så vores 40+ brynvækst kan godt være lidt sparsom og hullet, og brynene dermed ikke så definerede, som de var engang. 

Så vi farver og fylder ud, men det tager også tid. Så hvad nu, hvis man kunne fylde dem mere permanent ud? Men ikke med massiv fuldfarve, men med mere strå-agtige tatoveringsstrøg, så der netop også er plads til de grå hår, der dukker op?

Camilla fra redaktionen har testet microblading. Og hendes forløb og resultat kan du læse om, og se, her. 

Dagene inden 

Ingen alkohol eller fiskeolie

“Før min microblading-behandling har jeg en snak over telefonen med klinikken og får derefter en mail med vejledning fra klinikken. Blandt andet om, at jeg ikke må indtage Aspirin, Ipren, fiskeolie, naturlægemidler eller blodfortyndende medicin fem dage før behandlingen. Og ingen alkohol dagen før og ingen stærk sol tre til fire dage før. Klinikken spørger også ind til sygdomme og allergier, ligesom risici også er beskrevet. Alt sammen meget betryggende.”

Hvad er microblading?

Microblading er semi-permanent makeup, som kan beskrives som en overfladisk tatovering. Ved microblading anvender man en manuel pen med små knive og en tynd nål i det yderste hudlag til at skabe hårstrå, som ligner dine egne naturlige hårstrå. 

Microblading kan bruges til at fylde bryn ud og ændre på bryns facon.

På dagen

Nervøs...

“Jeg vågner lidt nervøs. Det er jo semi-permanent, og jeg ønsker helt klart IKKE to sorte skovsnegle, der jagter hinanden hen over min pande.

Halvanden time før behandlingen påfører jeg en bedøvende creme fra apotektet – Emla – som anbefalet. Lidt over en time senere møder jeg op i Aglaia Klinikken og møder min behandler. Vi snakker tingene igennem, og så hopper jeg op på briksen. 

Først optegner hun rammerne for mine bryns form, så de passer til mit ansigt. Derefter finder hun farven, hun vurderer passer til mine brynhår og mit hår. Og så går vi i gang.

Hun bruger en slags skalpel eller pen med knive til at ridse der, hvor hun synes, der mangler hårstrå og form og fylder farve i opridsningerne. Og ja – det er ikke så behageligt.

Det er lyden heller ikke. Jeg får lidt mere bedøvende creme, og så mærker jeg det ikke så meget mere. Et par gange undervejs får jeg lov til at følge med i et håndspejl. Hvilket jeg synes er rart, så jeg kan kommentere på form og derved blive beroliget.

Efter behandlingen er jeg rød og hævet. Og brynene en del mørkere, end jeg regnede med, men det er blandt andet overskudsfarve og et spørgsmål om sår og heling, der er årsag til det. Det bliver anderledes og falder på plads. Forsikrer hun mig.”

Camilla tester microblading af bryn
Gulp, hvad sker der? Optegning af de nye bryns ønskede form såmænd. © Camilla Rasmussen


Dagene efter

Tegneseriebryn

“Dagene efter klør mine bryn, og mine øjenomgivelser strammer, men jeg klør ikke igen! Og jeg holder mig ude af solen. Brynene sidder lidt i kager og er stadig mørke på grund af sårheling, og fordi jeg skal smøre creme på dem fem gange dagligt i en uge, ligner de lidt et par tegneseriebryn. Jeg glæder mig til at se det endelige resultat.”

Uge 2 og 4

Mere naturligt

“Efter en uge begynder det at se mere naturligt ud. Jeg kan nu også se mine egne brynhår oven på mine malede brynhår. De klør stadig en smule, men det går fremad!

Efter en måned har jeg vænnet mig til mine nye bryn og synes, at det er ret fint, at de nu fremstår mere definerede og markerede i mit ansigt. Et par steder er stråene dog flydt lidt mere ud, end jeg regnede med.”

Camilla tester microblading
Og der ridses – et hårstrå ad gangen. Camilla kniber sammen. © Camilla Rasmussen

Uge 5 og 9

Opfyldning et og to

“Så er det tid til første tjek og opfyldning af mine bryn efter fem uger. Vi taler om, hvor vi synes, der skal tilrettes lidt på formen, men også på farven, som er trukket en smule rødt op. Og så går hun ellers i gang. 

Nogle af stråene er nemlig flydt lidt mere ud på min hud på grund af min hudtype, som har en tendens til at fedte. Så hun lægger dem med større afstand her under tilretningen.

Efter ni uger er mine bryn ved at være færdige, så ved sidste touch up bliver der blot tilrettet lidt på fylden hist og her, så form og farve fremstår ensartet og fin. Og det gør begge dele. Det er altså ret fint.”

Sådan foregår behandlingen

  • Dine bryn og dit brynområde bliver bedøvet med en creme.
  • Så bliver rammerne for den ønskede brynform optegnet med en slags lineal, som følger hovedets form.
  • Dernæst bliver hårstråene ridset ind i huden med en manuel pen.
  • Farven bliver fundet med en farvetest i panden.
  • Og farven bliver fyldt ind i huden med en tynd nål.

Så lang tid tager det:

Behandlingen tager 45 til 60 minutter, men der afsættes 1 1/2 til 2 timer.

Så længe holder det:

Den permanente makeup vil holde cirka 2 til 5 år. Når behandlingen er færdig, kan du dog efter et par uger forvente en reduktion på 20 % af farven, og du kan forvente behov for en opfyldning cirka en gang årligt.

Camilla tester microblading af bryn
Og lidt rød. Men med færdige bryn, som nu skal hele og smide lidt farve.© Camilla Rasmussen

Ville jeg få det gjort igen?

“Ja, det ville jeg. Mine microbladede bryn giver mit ansigt mere farve og karakter og indrammer og løfter mine øjne rigtigt pænt. Jeg vil holde dem ved lige fremover.”

Det koster microblading

Microblading inkl. 2 opfyldninger efter behandlingen: 5.500 kr.

Aglaia Klinikken bruger allergitestede og EU-godkendte plantefarver, som er velegnede til sensitiv hud.

Her fik vi det gjort:

Aglaia Klinikken, Øster Farimagsgade 73, København. 

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv 6. maj 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide