Kvinde smiler mens hun rør sig selv på kinden med sin hånd
© iStock

Sådan gør du moden hud smuk

Smuk, glat og ensartet hud, tak! Men hvad gør du, når tørhed, rynker og en kedelig grå overflade er virkeligheden i spejlet?

16. september 2015 af Silke Grane og Jane Hansen


Med alderen kræver din hud en smule mere opmærksomhed, da den ofte bliver mere tør, og linjerne bliver tydligere. Derudover mister huden nemt sin udstråling og kan især i vinterhalvåret virke mere grå og trist. Så er det, du skal i gang med at trylle gløden tilbage.

Uanset hvilken hudtype du er, skal basen være i orden, hvilket vil sige, at du skal give din hud fugt. For det første giver det en meget glattere base til din foundation, så den ikke sætter sig i kager på de tørre steder. For det andet ‘spiser’ huden din dyrt købte foundation, hvis den ikke har fået tilstrækkelig med fugt.

Før du går videre til foundation, kan du bruge en primer. Den udglatter de små linjer, fylder porerne ud og får huden til at fremstå ensartet og glat i overfladen. Samtidig får den din foundation til at hæfte meget bedre.


Endelig skal du huske de mørket rande, for er de ikke dækket, er det lige meget hvor flot resten af din hud er, de mørke skygger vil stadig få dig til at se træt ud. Brug en flydende, let concealer som ikke sætter sig i de små linjer omkring øjnene.

Nu er du klar til foundation – bladr ned, og find den foundation, der passer til dig!

NÅR DIN HUD ER TØR

Gå efter en cremet, fugtgivende foundation, som kan få din hud til at se sund og strålende ud.

Bobbi Browns faste foundation Long-wear Even Finish Compact Foundations dækkeevne kan bygges op og sørger samtidig for at holde huden fugtet med en satinagtig glød, 375 kroner hos Magasin.dk.

Bobbi Brown Long-wear Even Finish Compact Foundation
© Bobbi Brown

HVIS DU HAR RYNKER

Er rynkerne begyndt at vise sig, er den nye Repairwear Laser Focus All-Smooth Makeup spf 15 fra Clinique en god, multifunktionel foundation til dig. 

Denne foundation har en dybdegående, udglattende effekt på huden, reparerer og forebygger skader, og dækker de små farveforskelle i huden. 30 ml, 269 kroner hos Clinique.dk

Clinique Repairwear Laser Focus All-Smooth Makeup
© Clinique

NÅR DU HAR FEDTET HUD

Brug ikke en en masse pudder, men gå i stedet efter en mere matterende foundation, som ikke sætter sig i linjerne, sådan som pudder gør.

Double Wear Foundation fra Estée Lauder er en oliefri foundation, som giver et perfekt og naturligt look. 30 ml, 355 kroner hos Matas.dk

Double Wear Foundation fra Estée Lauder
© Estée Lauder

NÅR DET SKAL GÅ STÆRKT

Skin Caviar Foundation med spf 15 fra La Prairie har indbygget concealer i toppen, samt en foundation med ultranærende kaviar ekstrakt og opstrammende havalger i selve krukken. Den eksklusive blanding visker linjerne ud, opretholder fugtbalancen og berolige og plejer huden. Både concealer og foundation har en høj dækkeevne, så brug begge dele sparsomt.

Skin Caviar Foundation med spf 15 fra La Prairie er den perfekte alt-i-ét-foundation, 30 ml, ca. 1.200 kroner hos Allbeauty.com

La Prairie Skin Caviar Foundation
© La Prairie

NÅR DU IKKE VIL FØLE DIG FOR SMINKET

Ønsker du et meget naturligt look, kan du prøve Sheer Tint Moisture med spf 20 fra Dermalogica. Et godt trick er at bruge en mineralpudder til den farvede dagcreme, men kun der, hvor du vil have en smule ekstra dækning. Brug en lille, blød lidt fluffy pensel til at duppe pudderet på næseryggen, hagen og så videre.

Sheer Tint Moisture med spf 20 fra Dermalogica, 40 ml, 349 kroner hos Cocopanda.dk. Cremen fungerer som et multiprodukt, som fugter, beskytter og samtidig giver huden en fin, transparent glød.

Sheer Tint Moisture med spf 20 fra Dermalogica
© Dermalogica

Vil du gi’ gas?

Når basen er i orden, er der plads til at slå sig løs med …


... highlighter

Du får ekstra meget glød og udstråling til hele dit ansigt, når du bruger den under din almindelige foundation. Ønsker du ikke en skinnende effekt i hele ansigtet, kan du nøjes med at duppe lidt på kindbenene for et fint resultat.
Gloaming Mineral Highlighter fra MIILD, 360 kroner hos Matas.dk


... cremeblush

En cremeblush fugter og får huden til at se mere frisk og strålende ud. Dup den cremede blush på æblet af din kind for en ungdommelig glød.

Cream Blush Nectar fra Elisabeth Arden, 225 kroner hos Matas.dk


... solpudder

Om sommeren kan den bruges til at fremhæve din fine sommerkulør, og om vinteren kan du snyde dig til en sund glød. Win-win!
Compact bronzing powder fra Nilens Jord, 10 gram, 240 kroner hos Magasin.dk.

Du vil (garanteret) også kunne lide