Læber, læbestift, lipgloss
Kys det hele fra dig!© Getty Images

Sådan får du farve i dine vinterlæber

Alder og vejr trækker farven ud af vores læber. Heldigvis findes der jo masser af stifter og former for farve, som gerne vil hjælpe os med det. Men hvilken er du og dine læber mest til?

16. juni 2022 af Anne-Sophie Jessen
Læber, læbestift, lipgloss
Øverst læbestift, så transparent læbestift og nederst lipgloss – hvilken form for farve er du mest til? © Magasinet Liv

Den farve får du med en lipgloss

Brug lipgloss, når:

  • Dine læber mangler fedtstof.
  • Du vil have meget glans og lidt farve.
  • Dine læber mangler volumen

Fordi: Det er lipglossens mission at lave blanke læber. Det gøres oftest ved hjælp af olier, og lipglossen er derfor et glimrende supplement til læbepleje.

Nogle lipglosser er uden farve, andre giver en transparent kulør. Det er således ikke en lipgloss, du skal gribe, hvis du ønsker et heldækkende resultat.

Smart! Lipgloss med kulør er perfekt til 40+ læber, der har mistet farve og også fylde. Glans skaber nemlig et optisk bedrag af mere volumen, mens den transparente kulør markerer læberne på en naturlig måde.

Læber, læbestift og lipgloss
Magasinet Livs skønhedsredaktørs læber med lipgloss. Her Lip Gloss i farven 03 fra Ecooking.© Magasinet Liv
Læber, læbestift og lipgloss
3 x lipgloss med det flotteste shine. © PR

Du kan for eksempel bruge: 

Et intenst skud fugt og en blank finish, som skaber illusionen af fyldigere læber. Glossy Venom Hydrating Lip Gloss fra Mádara. Farve: 72 Vinyl Hood. 4 ml, 160 kr.

Hyaluronsyre er det bedste til at fastholde fugt. Det ved de kloge mennesker hos Maybelline, så selvfølgelig findes det i deres Color Sensational Lip Lifter Gloss. Farve: Amber. 5,4 ml, 90 kr.

Macs Lipglass er en lipgloss- klassiker. Nyd nærende jojoba- olie, glasagtig glans, vaniljeduft og et gigantisk farveudvalg. Her i farven Pretty Peppa. 3,1 ml, 170 kr.

Den farve får du med en transparent læbestift

Brug transparent læbestift, når: 

  • Du ønsker farve.
  • Men også et naturligt look.
  • Og dine læber har brug for pleje.

Fordi: Den transparente læbestift er et lykkeligt ægteskab mellem en farvemættet læbestift og en lipgloss. 

Den er til dig, der ønsker farve, så man ser det, men ikke rigtigt lægger mærke til det. Her er der skruet lidt op for glans og ned for pigmenter.

Smart! Den transparente læbestift indeholder fedtstof i form af olier, så du får en vis ple­jende og blødgørende effekt som 40+ sidegevinst.

Læber, læbestift og lipgloss
3 transparente læbestifter, du vil elske. © PR

Du kan for eksempel bruge: 

Kakaosmør og olier fra jojoba og avocado sørger for plejen, mens et strejf af karamelfarve gør dig klar til smækkys. Extra Lip Tint i farven Bare Nude fra Bobbi Brown, 265 kr.

Hele 60% af Yves Saint Laurents transparente læbestift Rouge Volupté Shine er olier, som smidiggør, fugter og fugtbeskytter dine læber. Farve: 79. 280 kr.

Kender du Elizabeth Ardens mest ikoniske creme? Så ved du også, at deres Eight Hour Cream Lip Stick Sheer Tint leverer varen! Farve: Blush. 210 kr.

Den farve får du med en dækkende læbestift 

Brug dækkende læbestift, når:

  • Du ønsker maks. farve!
  • Og farve, som holder i flere timer.
  • Og du har plejet dine læber på forhånd.

Fordi: Den traditionelle læbestift, den dækkende læbestift er det læbeprodukt, der inde­ holder mest pigment. Derfor er dens farve massiv, intens og holdbar. Find din favorit i spektret fra helmatte til glansfulde farver.

De matte læbestifter kan være udfordrende at bruge på 40+ læber om vinteren. Det matte fremhæver nemlig tørhed og linjer, og vinteren er tør for din hud. Derfor skal der være maks. fugt under eller i din læbestift.

Tjek! Og vær opmærksom på, at nogle læbe­stifter indeholder alkohol, som virker udtørrende.

Læber, læbestift og lipgloss
3 formidabelt dækkende læbestifter. © PR

Du kan for eksempel bruge: 

Intens og holdbar farve tilsat multebærolie og formet som en pen, så den er let at lægge uden brug af læbeblyant. Lip Crayon fra Idun Minerals i farven Monica. 155 kr.

Brombærekstrakt og vanilje fra Tahiti giver Jane Iredales Naturally Moist Lipstick en dejlig duft. Og planteolier giver den en glidende blødhed. Vi elsker den frække fuchsiafarve Natalie. 260 kr.

Isadora passer på dine læber med plantebaseret voks, helende panthenol og styrkende E-vitamin. Perfect Moisture Lipstick i farven Flourish Pink. 109 kr.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv 13. januar 2022. 

Du vil (garanteret) også kunne lide