Glimmer make up
Put lidt glitter på! © Essie | YSL | Bobbi Brown | NARS | Lancome

Sådan bruger du glimmer-makeup

Glimmer, glitter, guld og glans er perfekt til fest, og vi giver dig 4 gode råd til, hvordan du bruger det

28. december 2019 af Maria Rothmar

Glimmer, glitter, guld og glans hører juletiden og nytåret til. Og det hører også dig og dine år til! Så drys eller dup dig selv med stjernestøv. Du fortjener det jo maks. 

1. Vælg ét område

For eksempel håret, udskæringen eller øjnene. Så kommer glimmeret bedst til sin ret, og du undgår at ligne en discokugle.

2. Byg op

Brug lidt ad gangen. Det er nemmere at putte mere glimmer på end at fjerne det igen. Start i det små på dit udvalgte område, tjek i spejlet. Og tilføj så lidt mere, hvis det ikke er nok. 

Makeup med glimmer
Der findes uanede mængder af smuk glitter-makeup.© Bobbi Brown | Kevin Murphy | OUAI | Urban Decay

Lipgloss: Denne glimrende glimmerglos fra Bobbi Brown er fin for sig selv, men gør sig også flot som topcoat på din læbestift. High Shimmer Lip Gloss i Bellini. 7 ml, 215 kroner hos Lookfantastic.dk.

Hårkur: Kevin Murphy har pakket hårkursprayen Shimmer Shine med antioxidanter, vitaminer, nærende olie – og den yndigste, diskrete guldglans. 100 ml, 218 kroner hos Nicehair.dk.

Body mist: Du kan kalde Ouais Hair & Body Shine Mist for en fugtspray med frynsegoder. Den nærer nemlig hud og hår med amarantolie, mens diamantstøv får det hele til at stråle. 107 g, 255 kroner hos Magasin.

Eyeliner: Urban Decays Heavy Metal Glitter Eyeliner gør det let at køre lidt glimmer ind i hverdagen. Træk en streg langs dine øverste øjenvipper, og kombinér med en nude øjenskygge. Farve: Volume. 7,5 ml, 165 kroner hos Urban Decay.

3. Glitter på øjnene?

Læg det som det første. Glimmerøjenskygge kan nemlig godt finde på at drysse under påføringen, og det laver koks i resten af makeuppen, hvis du så skal gnide det af igen.

4. Erstat med metallic

Bliver det for vildt med glimmer, er metallisk en god erstatning. Metalliske farver og puddere har stadig et smukt shine, men larmer ikke helt så meget som decideret glimmer. 

Metallic makeup
Metallic makeup larmer ikke ligeså meget som glimmer. © YSL | Essie | NARS | Dior | Lancome

Mascara: Uh, stjernestøv på øjenvipperne. Det er naturligvis ekstravagante YSL, som med Mascara Vinyl Couture Dark Sparkles Top Coat giver dig muligheden. 6,7 ml, 270 kroner hos Matas.

Neglelak: Essies glitrende Nail Lacquer i kuløren Luxe A Cut Above dækker ikke meget i sig selv. Men læg to lag af glimmerværket oven på en bærrød lak, så skal du se løjer! 15 ml, 100 kroner hos Matas.

Øjenskygge: Nars har skabt en palet med de smukkeste, skinnende skumringsfarver. Til et varmt blik i en kold nat. Quartz Voyageur Eyeshadow Palette i Quartz. 306 kroner hos Lookfantastic.dk.

Highlighter: Stryg Diors highlighter øverst på dine kindben for en fornem effekt – eller over din barms runding for en fræk ditto... Diorskin Nude Luminizer i Pink Glow. 335 kroner hos Magasin.

Gyldent skær: De gyldne dråber fra Lancôme kan bruges både alene som highlighter og som et skinnende skær i din foundation. Custom Highlight Drop i Rose Glow. 15 ml, 265 kroner hos Boozt.com.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 7. november 2019.

Du vil (garanteret) også kunne lide