Øjenmakeup
© Thomas Dahl / Model: Jenny Falk

3 festlook til dine øjne, som du nemt selv kan lave

Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af det til forårets fester, så er øjnene et godt sted at starte. Med de her tre guides kan du lægge en makeup, som får dine øjne til at stråle af farve, glitter og intensitet.

30. marts 2022 af Mette Bundgaard

Look 1: Flot og farverigt

Jenny vil funkle til enhver fest med dette look, hvor en syrenfarvet øjenskygge får hendes øjne til at stråle. En flydende eyeliner eller en eyeliner i blyantsform lagt langs vippekanten fortætter vipperne og åbner øjnene op, så de drager endnu mere ind.

Sådan får du looket – trin for trin:

1. Børst den syrenfarvede øjenskygge på hele øjenlåget. Stop ved globelinjen, og ton godt ud. Brug din highlighter i dine inderste øjenkroge for at lyse op.

2. Med en eyeliner kan du få et super glamourøst look, hvor stregen starter tyndt og fint i inderste øjenkrog, bliver bredere udadtil, for til sidst at ende i et lille svirp opad. Har du rynker på øjenlågene, så husk at spænde dem ud med et par fingre, før du kaster dig ud i at trække eyelineren. Og lad den tørre, før du åbner øjnene op.

3. Tegn dine bryn op med en øjenbrynsskygge eller -blyant, og fiksér dem med en bryngelé. Så du roligt kan feste hele natten.

4. Børst kun mascara på dine øverste vipper. Det kan igen åbne dine øjne op og hive opmærksomheden opad. Gøre looket let og intenst på samme tid.

Trin for trin guide til at lægge øjenmakeup
© Thomas Dahl / Model: Jenny Falk
Øjenmakeup og læbestift
© Producenterne

Vi har brugt: 

1. TRÆK EN STREG. Træk en tynd streg med en sort eyeliner langs dine øverste vipper for at skabe tæthed i dine vipper. Benecos’ Natural Liquid Eyeliner, 69 kr.

2. KYSSEKLAR. Læbestiften i farven Candy Yum Yum fra Mac liver alle ansigter op! 170 kr.

3. LANGE OG FYLDIGE VIPPER. Ilias nye rene Fullest Volumizing Mascara definerer og voluminerer dine vipper, samtidig med at de bliver plejet. Også til sensitive øjne og til brugere af kontaktlinser. 9,5 ml, 239 kr.

4. HOLD PÅ BRYNENE. Hourglass’ Arch Brow Shaping Gel er en usynlig bryngelé, som du kan bruge til at forme brynene og holde dem på plads med. Tegn eventuelt brynene op med en brynblyant inden påføring af geleen. 3 ml, 260 kr.

5. FARVE PÅ ØJNENE. Øjenskyggen i farven Asphyxia fra Urban Decay er både fløjlsblød, glitrende og langtidsholdbar. 170 kr.

Tip: Når øjenmakeuppen er diskret, er det flot med en pink eller rød læbestift til at lyse natten op.

Øjenmakeup
“Jeg plejer at komme en eyeliner under øjet, men det er flot, at tyngden ligger foroven. Og så er jeg ret vild med den syrenfarvede skygge til en forandring.”© Thomas Dahl / Model: Jenny Falk

Look 2: Glimmer og glamour

Få dine øjne til at funkle endnu mere med guld, glimmer og glitter, som jo nærmest er et must i denne tid. Og nej, du er på ingen måde for voksen til det!

Sådan får du looket – trin for trin:

1. En almindelig, glansfuld, bronzefarvet øjenskygge lægges på hele øjenlåget. Stop ved globelinjen, og ton kanten af øjenskyggen ud ved at duppe en cremet øjenskygge henover.

2. Put en sort kohl på den våde kant i øjet.

3. Læg også den glansfulde øjenskygge langs nederste vippekant.

4. Pres nu forsigtigt en glitrende øjenskygge på øjenlåget. Lidt ad gangen, da det er lettere at komme mere på, end det er at fjerne det igen. Drysser det meget, kan du forsigtigt duppe lidt øjencreme oven på den glansfulde øjenskygge, før du lægger den glitrende øjenskygge på. Hold hovedet let bagover, mens du gør det. Kom forsigtigt en highlighter i inderste øjenkrog.

5. Og stryg så et par lag sort mascara på alle vipperne!

Trin for trin guide til at lægge øjenmakeup
© Thomas Dahl / Model: Jenny Falk
Øjenmakeup
© Producenterne

Vi har brugt: 

1. STÆRKE ØJNE. Put Yves Rochers veganske sorte Kohl Pencil på den våde kant i øjet, og dine øjne vil se ekstra stærke ud. 85 kr.

2. GLITRENDE PALET. Vælg mellem 18 forskellige nuancer med mat, glitrende og ekstra skinnende finish i KVD’s Vegan Beauty Lolita Por Vida Eyeshadow Palette. Farverne er varme, gyldne, brune, lilla og neutrale, ja, noget for enhver smag. Men fælles er, at de er skabt i den rette balance mellem undertoner, så de går til alle hudtoner. 410 kr.

3. CREMET ØJENSKYGGE. Creamy Lip Cheek Eye Powder i Peachpuff fra Tromborg kan bruges på både kinder, læber og øjne og alene eller oven på andre øjenskygger. 200 kr.

4. FYLDIGE OG LANGE VIPPER. Sisleys So Stretch Deep Black Mascara giver ikke bare lange, fyldige og flot definerede vipper her og nu. Dag for dag styrker den vipperne med sit indhold af vækstfremmende ingredienser, så de også på sigt bliver længere, tykkere og mere modstandsdygtige. 7,5 ml, 430 kr.

Tip: Har du safirblå øjne som Jenny, fremhæver komplementærfarverne guld og kobber dem på smukkeste og mest overbevisende vis.

Øjenmakeup med glimmer
“Virkeligt festligt! Det er meget sjældent, at jeg har glimmer på. Det lyse i øjenkrogen ser super godt ud.”© Thomas Dahl / Model: Jenny Falk

Look 3: Smokey eyes

Det sensuelle smokey eyes-look ser fabelagtigt ud og er ideelt til en festlig aften, da det holder til lidt af hvert. Og har du danset, til sveden pibler, er der ingen grund til at blive urolig. Du ser bare endnu mere sexet ud ...

Sådan får du looket – trin for trin:

1. Start med at tegne en streg med en sort, blød eyelinerblyant. Start ved den inderste øjenkrog, og kør hele vejen rundt om øjet. Derefter tegner du, med samme eyelinerblyant, på hele øjenlåget. Ton ud med en finger, en vatpind eller en spids, blød pensel.

2. For at få resultatet til at holde lægges der nu en sort øjenskygge på hele det øverste låg op til globelinjen og langs den nederste vippekant i en tre til fem millimeter bred linje, oven på eyelineren. Blend, blend, blend med en pensel, så skyggen får bløde kanter.

3. Kom en mørk kohl inde på øjets våde kant for et endnu mere intenst look.

4. Læg en lys skygge eller highlighter i den inderste øjenkrog for at lyse øjnene op.

5. Til sidst trækkes der et par lag kulsort mascara på vipperne.

Trin for trin guide til at lægge øjenmakeup
© Thomas Dahl / Model: Jenny Falk
Øjenmakeup
© Producenterne

Vi har brugt: 

1. SKYGGER, DER HOLDER. Jane Iredales Pure Pressed Eye Shadow Date Night består af tre rigt pigmenterede og yderst holdbare øjenskygger, som alle kan bruges til at skabe det intense look med. 305 kr.

2. HIP KOHL. Coronaen er skyld i, at man igen er begyndt at bruge kohl i øjenmakeuppen, da øjnene pludselig kom i fokus, fordi munden blev gemt væk bag en maske. En kohl, som selv sarte øjne kan holde ud at få lagt på, selv inde på den våde kant, er Tromborgs klassiske Black Eyeliner. Den cremede konsistens gør påføringen let og ubesværet. 140 kr.

3. NATTENS SKYGGER. Les Nuits Eye Pods fra Westman Atelier er skabt til et smokey eyes-look, da du finder både en sort skygge, en champagnefarvet med et rosa skær og en dyb bordeaux. 700 kr.

4. KULSORTE VIPPER. Hypnôse Mascara Le Noir Elixir fra Lancôme er kommet med en ny formel, som giver 30 procent mere sort intensitet i forhold til den originale Hypnôse-mascara. 260 kr.

Tip: Er du ikke til det sorte look, kan du bruge den samme teknik med farver som brun, blå, grøn og bordeaux.

Øjenmakeup
“Det er meget sejt og dramatisk, og jeg har altid gerne villet prøve det, smokey eyes. Så flot!”© Thomas Dahl / Model: Jenny Falk

Sådan lægger du basis-makeup før øjenmakeuppen:

1. Først concealer. Læg en concealer under dine øjne og i de inderste øjenkroge. Så ser du straks mere frisk ud. Vælg en nuance, der er en til to toner lysere end din egen hudfarve.

2. Så foundation. Vælg en foundation, der passer til din hudtype og hudfarve. I stedet for at komme foundation i hele ansigtet kan du starte med at lægge lidt på og omkring næsen og tone godt ud på kinderne. Kom eventuelt herefter foundation på hagen og i panden. Dæk misfarvninger og små sprængte blodkar. Og ton godt ud, så der ikke er synlige overgange.

3. Dernæst blush. Nu skal der liv i kinderne, og det får de med en blush. Vælg en farve, der enten matcher dine farver på øjnene eller din efterfølgende læbestift eller lipgloss. Smil til dit spejlbillede, og på det højeste punkt på kinden lægger du blushen og toner udad og opad. Gå eventuelt efter med en finger langs kanten.

4. Og til sidst highlighter. Vil du gerne have lidt ekstra shine eller lys i ansigtet, putter du higlighteren på toppen af blushen, uden at ramme kragetæerne omkring øjnene, i tindingerne og eventuelt lige under brynene for at løfte øjenomgivelserne.

Guide til at lægge makeup
Før og efter. Altså nu har Jenny jo ikke mange ujævnheder, men man kan se det ekstra lys, der er blevet duppet ind i huden.© Thomas Dahl / Model: Jenny Falk
Makeup
© Producenterne

Vi har brugt:

1. CONCEALER. Lancômes nye Teint Idôle Ultra Wear All Over Concealer giver en medium til fuld dækning. Kan også bruges til at skjule pigmentpletter og rødme med. 250 kr.

2. FOUNDATION. Elizabeth Ardens nye Flawless Finish Skincaring Foundation dækker huden på en fin og naturlig måde uden at sætte sig i porerne og linjerne. Ydermere er den beriget med fugtende hyaluronsyre og blødgørende vitaminer. 30 ml, 360 kr.

3. BLUSH. Den cremede Baby Cheeks Blush Stick fra Westman Atelier i farven Chouchette er en fin blanding af lys pink og fersken, så den går til det meste. 380 kr.

4. HIGHLIGHTER. Den nye Highlighter Liquid fra Ecooking har en naturlig shineeffekt og indeholder de fineste glitterpartikler. Fordel den med en pensel eller fingrene. 30 ml, 230 kr.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 18. november 2021.

Model: Jenny Falk

Alder: 47 år

Job: Zoneterapeut

Privat: Mor til to teenagedrenge

Du vil (garanteret) også kunne lide