Kvinde lægger eyeliner på sine øjenlåg
© iStock

Guide: Sådan lægger du eyeliner

1-2-3... Få guiden til, hvordan du nemt og hurtigt lægger den perfekte eyeliner!

10. juli 2017 af Silke Grane

Det ser jo supernemt ud. Det er jo bare en enkelt streg på øjnene. Eller hvad? Men at lægge en pæn, lige eyeliner kan faktisk godt være være en kunst i sig selv. Derfor har vi lavet en guide, der sikrer dig en pæn eyeliner, som skaber en smuk ramme rundt om dine øjne.

Men inden du går ombord i guiden, skal du finde den eyeliner frem, som passer til netop dig. Her er det afgørende, om du vil skabe et intenst, stærkt eller neutralt look omkring øjnene, og det kan være, du bedst arbejder med en flydende eller fast eyeliner, en øjenskygge eller eyekohl. Hvis du er usikker, kan du med fordel læse vores guide til den eyeliner, der passer til netop dig.

Sådan lægger du din eyeliner

  • Løft forsigtigt lidt op i huden lige over øjenlåget med en finger. Det gør, at du kommer helt ind til vippekanten og giver optisk fylde til vipperne.

  • Støt armen på en bordplade for at få en rolig hånd. Start med at tegne stregen ude fra yderste øjenkrog og indad. Gør stregen ultratynd og fin i den indre øjenkrog og en smule tykkere yderst. Det fremhæver øjnenes form og giver dem et løft.

  • Sørg for at bruge en concealer under øjnene, hvis du også lægger en streg langs den nederste vippekant. Ellers kan du nemt komme til at se mere træt og mørk ud under øjnene.
Eyeliner
© iStock

Du vil (garanteret) også kunne lide