Moden kvinde
Dine læber spiller en vigtig rolle i dit ansigt. Så hvorfor ikke fremhæve dem på bedste vis?© Getty Images

5 tips, der forskønner dine voksne læber

Næst efter dine øjne er dine læber det, der drager mest i dit ansigt. Så fyr op under dem! Giv dem mere af den farve, de mister med tiden, og skrub dem, som du ville skrubbe din hud glat. Voksne tricks til lækre læber!

13. november 2019 af Anne-Sophie Jessen

Ligesom vi har foræret dig skønhedstips til dine voksne øjne, får du her fem geniale (og forskønnende!) tips til dine voksne læber. Næst efter dine øjne er det nemlig dine læber, der drager mest i dit ansigt. Så hvorfor ikke få det bedste frem i dem? Læs bare her! 

1. Giv mig fylden tilbage!

I takt med at vi bliver ældre, nedsættes vores kollagenproduktion, og det får vores læber til at miste volumen. Nogle griber til sprøjten og får injektioner med restylane og deslige for at genskabe fylden, men mindre kan altså også gøre det. 

Prøv for eksempel Buxoms læbecreme, som skaber fyldigere læber på et øjeblik. Den lette prikkende fornemmelse lige efter påføringen er lig med stimuleret blodtilførsel og øget volumen. 

Eller Helena Rubinsteins antirynke læbebalsam, som også giver dine læber et skud fylde lige nu og her, fordi næring og fugt fylder!

Læber på moden kvinde
Vil du have lidt af ungdommens fylde tilbage? Det kan faktisk lade sig gøre med læbecreme eller læbebalsam. © Getty Images

2. Sluk tørsten i dine læber

En 40+ hud er ofte en tør hud. Det samme gælder for læberne, fordi vi ikke længere producerer tilstrækkeligt med talg og hyaluronsyre til at holde læberne naturligt bløde og smidige. 

Og her kommer en læbepomade så ind i billedet. En med flere olier og antioxidanter, som netop smidiggør og beskytter. Og med et solfilter, så læberne også får den, vitale, form for beskyttelse. 

En halvtransparent læbestift med ekstra pleje giver også ekstra fugt. Og så giver den dine læber den shine, der får dem til at se ekstra utørre ud.

Prøv eksempelvis Lancômes Mademoiselle Shine i Shine Godness eller Jane Iredales Lip Drink spf 15, som er baseret på macadamianøddeolie, citron og appelsinolier, antioxidanter fra grøn te og C- og E-vitamin.

3. Giv mig læber, man lægger mærke til!

Ligesom dit hår så blegner dine læber også med tiden. Og ligesom med dit hår så er dine læber lette at farve! Udfordr dig selv med en sensuel rød og mat læbestift.

Med en mat læbestift får du nemlig den der sofistikerede, fløjlsagtige finish plus en lang holdbarhed.

Ulempen ved mange matte læbestifter er, at de kan føles tørre på læberne. Det gælder ikke for Macs matte læbestifter, som har en anelse shine i sig og derfor føles mere behagelige.

Tørre læber
Tørre, voksne læber er ikke rart. Så sluk dine læbers tørst med en læbepomade eller en halvtransparent læbestift. © Getty Images

4. Fjern flosserne på læberne 

Med tørre læber følger ofte en kedelig flosset overflade. Og på sådan en kommer ingen gloss eller læbestift til at tage sig godt ud. Det bliver faktisk bare værre at se på, hvis du forsøger at dække flosserne. Så det, du skal gøre, er at fjerne flosserne. Med forebyggende pleje. Og en ugentlig gang skrub.

Sådan gør du:

  • Smør din lipscrub på rene læber.
  • Massér den forsigtigt ind med små cirkulære bevægelser.
  • Fjern det overskydende lipscrub med vand.
  • Du har nu et glat og blødt grundlag for din læbestift eller gloss.

Prøv eksempelvis Erborians 7 Herbs Scrub For Lips, hvor sukkerkrystaller kombineret med syv forskellige urter gør en nænsom indsats for at eksfoliere dine læber. Eller Max Factors Miracle Prep Lip Scrub, som er en multitasker med en kerne af fugtgivende candelilla, bivoks og jojobakerneolie. Udenom ligger en skal af eksfolierende sukker.

5. Brug en lipliner

Sammen med minus fylde introduceres en ny lille 40+ læbefinesse: Rynker ved læbekanten. Særligt i forhold til makeuppen kan det skabe udfordringer, fordi læbestiften stikker af og løber ud i rillerne. 

Men du kan stoppe løberiet med et par smarte manøvrer. Du kan tegne dine læber op med din lipliner. Og du kan faktisk også fylde dine læber ud med din lipliner. Og så stryge læbestiften henover til sidst. Fordi en lipliner simpelthen er tørrere og fastere end en læbestift og derfor løber færre steder hen. 

Den lille tryllepen fra Urban Decay er også en god lille hjælper at have i makeuppungen. Den er farveløs og bruges på samme måde som en lipliner. Læbestiften holdes på den måde på plads, og linjerne fyldes ud. 

Du kan også bruge den til at korrigere ujævnheder, efter at du har lagt læbestiften på.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 10. oktober 2019.

Du vil (garanteret) også kunne lide