Moden kvinde lægger øjenskygge
Vil du have (endnu) smukkere øjne? Så læs med her! © Getty Images

5 skønhedstips til dine voksne øjne

Ja, vipperne bliver færre, og lågene tungere, men øjnene bliver også klogere. Dine voksne øjne er smukke. Og så er der dage, hvor du godt gad, at de var noget mere af noget. De tips til de dage kommer her!

2. oktober 2019 af Anne-Sophie Jessen

Vi har allerede givet dig fire geniale mascara-tricks til dine voksne vipper og fortalt dig alt, du skal vide om huden omkring dine 40+ øjne.  Og nu kommer endnu flere skønhedstips til samlingen.

For hvad kan du gøre, når vipperne bliver færre, poserne bliver større, og lågene bliver tungere? Det skal vi sige dig! Tjek bare de her fem tips, som redder ethvert sæt trætte, voksne øjne. 

1. Undskyld, men har dine vipper ikke taget på?

Mænd er ikke de eneste, der bliver tyndhårede med alderen. Det samme sker for os kvinder. Bare ikke i så udtalt grad, og det kan vi jo så glæde os over, mens vi giver lokkerne lidt hjælp. 

For allieret med en god mascara og et strukturskabende produkt kan du sagtens skabe tætte vipper med schwung. Tricket er fibre, som Lancôme for eksempel har proppet i sit lille vidunderprodukt Big Lashes Extension Fibers

Det har samme virkning som kunstige vipper, bare mere naturligt. De fine fibre lægger sig simpelthen omkring hvert hårstrå og tilfører både længde og volumen.

Sådan gør du:

  • Læg et lag mascara.
  • Læg så et lag fibre.
  • Og slut så af med endnu et lag mascara.

Fibre til øjenvipperne fra Lancôme
Lancômes Big Lashes Extension Fibres.© Parfumdreams.dk | Lancôme

2. Pak poserne sammen

Vi voksne kvinder kan godt få en tendens til hævede øjenomgivelser. Huden ved øjnene er tyndere og dårligere fæstnet til bindevævet end huden på resten af kroppen, og når vores bindevæv så mister spændstighed, så kommer der mindre hold på det hele. Og ophobet væske ses tydeligere. 

Men det kan køles væk. Det kan i hvert fald køles mindre. For eksempel med The Body Shops Eye Mask, som du skal lægge i fryseren en time, inden du skal bruge den. 

Eller med en jaderulle, som man har brugt i Kina i århundreder til at stimulere ansigtsmuskulaturen. Nogle mener, at den også øger blodgennemstrømningen og dræner for ophobet væske. Måske det skal komme an på en prøve?

Jaderulle til at fjerne poser under øjnene
Jaderulle fra SMUK Skincare.© Magasin.dk | SMUK Skincare

3. Få facon på dine bryn

At få markeret dine øjenbryn, så de danner den helt rigtige bue, kaldes ofte for ‘det lille ansigtsløft’. Fordi det netop løfter dine øjne og dine træk og danner en harmonisk ramme om dit ansigt. 

Og at få bredere og bedre markerede bryn er en smal sag. Med skabeloner, eksempelvis fra Eylure, kan du i løbet af få sekunder skabe en professionel facon.

Sådan gør du:

  • Læg en skabelon på dit ene øjenbryn.
  • Fyld skabelonen ud med øjenbrynspudder eller en mat øjenskygge.
  • Og fortsæt så på det andet øjenbryn.

Øjenbryn skabeloner fra Eylure
Skabeloner fra Eylure.© Asos.com | Eylure

4. Giv mig friske øjne!

For lidt tid til søvn, for meget tid til skærm. Det er en cocktail, som mange af os kender. Kombineret med, at synet jo ikke just bliver bedre, når vi har rundet de 40. Det kan ofte føles, som om vores øjne er eller har været på overarbejde.

Benyt dig af et par effektive fif, der frisker op i en fart. En øjenmaske kan give en øjeblikkelig opfriskning ved at tilføre masser af fugt og pleje. Estée Lauders til nattebrug er eminent. 

Lad de små pads sidde på i 10 minutter, og dup derefter det overskydende serum ind i huden. Og en lille prik med din highlighter kan give en kæmpe effekt. Dupper du lidt lys highlighter ved dine øjenkroge, giver det et friskt look og en anelse glamour.

Øjenmaske fra Estée Lauder
Øjenmaske fra Estée Lauder.© Estée Lauder

5. Løft hængende låg

Mange 40+ kvinder strides med tunge øvre øjenlåg. Så mange, at øjenlågskirurgi er blandt de fem mest almindelige plastikkirurgiske indgreb herhjemme. Men der findes heldigvis også mindre drastiske metoder til at løfte lågene. 

Du kommer langt med camouflage. Helt præcis en mørk, mat øjenskygge, som optisk trækker den hængende del af dit øjenlåg tilbage. Prøv eksempelvis Urban Decays Eye Shadow i farven Buck. 

Sådan gør du:

  • Placér en mørk, mat øjenskygge i en halvmåne – med spidserne pegende nedad – på og over din globelinje.
  • Fortsæt med at tone øjenskyggen let opad ved din ydre øjenkrog for et yderligere optisk løft.

Øjenskygge fra Urban Decay
Øjenskyggen fra Urban Decay i farven Buck.© Magasin.dk | Urban Decay

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 8. august 2019.

Du vil (garanteret) også kunne lide