Kvinde påfører makeup
Din hud ændrer sig med alderen. Derfor bør dine makeup-rutiner også ændre sig.© iStock

5 makeup-fejl, de fleste af os 40+ kvinder begår

Et par justeringer i din skønhedsrutine kan hjælpe dig med at ændre hele dit look. Vi har samlet de mest almindelige makeup-fejl, vi laver – og hvordan vi retter op på dem

23. september 2016 af Louise Gellert Kätow

I 40'erne har du sandsynligvis fundet en skønhedsrutine, som du har det godt med. Men pigmentforandringer og andre små aldringstegn kan uventet dukke op og ødelægge din ellers fine makeup.

Vi har samlet de mest almindelige makeupfejl, de fleste af os laver – og tips til, hvordan vi retter op på dem.

1. Vi glemmer læbeblyanten

Læbeblyant er en dårlig idé, når den bruges forkert, og du kan se en tydelig linje omkring læberne. Men når den anvendes korrekt, kan læbeblyanten hjælpe med at forhindre farve for udtværing, og den kan få læber, der er tynde eller begynder at miste kollagen, til at virke mere fyldige.

Tip!: I stedet for at matche din læbefarve og læbeblyant, bør du vælge en neutraltonet blyant til at skitsere dine læber med uanset læbestiftsfarven. Sørg i øvrigt også for at udfylde hele din læbe med blyant. Top med din favorit læbestift. 

2. Vi glemmer fugt

Du har sandsynligvis bemærket, at din hud føles tørrere, end den tidligere har gjort, og det er desværre nok ikke kun din fantasi. Tør hud suger makeup, så rynker og porer bliver tydeligere, og overfladen af huden fremstår ujævn i stedet for glat.

Med hydreret hud kan makeuppen bedre blende og reflektere lys. Og så vil din hud stråle endnu mere. 

Tip!: Vær sikker på at anvende en fugtgivende creme eller primer, der udglatter huden, inden du påfører resten af din makeup. 

Kvinde smører fugtighedscreme i ansigtet
Husker du at fugte huden i dit ansigt? © Getty

3. Vi bruger kun én foundationfarve 

Med hud, der er mere moden, kan brug af én foundationfarve virke som en både tung og aldrende maske på huden. Det kan virke unødigt og tidskrævende at bruge mere end én farve, men i virkeligheden giver det et mere autentisk farvematch.

Tip!: Kig efter forskellige nuancer og vælg gerne en formel, der skjuler rødmen og samtidig har en tilstrækkelig dækning af misfarvning og hyperpigmentering. 

4. Vi bruger liner og mascara under øjnene

Det så garanteret godt ud i dine 20'ere og 30'ere, men at overdefinere bunden af dine øjne med tung og mørk makeup kan medvirke til, at øjnene ser mere hængende ud, og det kan fremhæve mørke og fine linjer i området. 

Tip!: Sørg for at åbne dine øjne op ved at bukke dine øjenvipper. Påfør derefter din yndlingsmascara fra roden og ud. På denne måde ser du mere vågen ud. Brug evt. blødere farver som brun fremfor sort. 

5. Vi glemmer at eksfoliere 

Kvaliteten af din makeup afhænger af din huds tekstur, og hvis du ikke regelmæssigt fjerner døde hudceller fra overfladen af din hud, kan den blive kedelig og ujævn – hvilket forårsager, at din hud fanger makeuppen.

Tip!: Det er essentielt at bruge en eller anden form for skrub. Det vil give dit makeup-look et mere glødende resultat.  

Du vil (garanteret) også kunne lide