Kvinde lægger neglelak
Skønhedsredaktøren giver dig sine bedste råd til flotte negle.© Getty Images

4 simple trin til altid flotte negle

Synes du også, at det kan være en anelse besværligt at lakere neglene, så det bliver pænt? Det kan vi godt forstå! Heldigvis kan du med de her fire simple trin påsmøre en flot neglelak, som holder både dine fingre og tæer smukke at se på

29. maj 2019 af Maria Rothmar

Indrømmet. Neglelak er smukt og feminint, men vi tager os lidt for sjældent tid til at lægge det i hverdagens mylder. Heldigvis er der hjælp at hente her – for det behøver slet ikke at være så besværligt at lakere neglene. 

Se bare herunder, hvor skønhedsredaktøren disker op med fire simple trin, som sikrer, at dine negle altid er flotte og velplejede. Og så guider hun også til, hvordan du skal behandle dine neglebånd. 

Trin 1: Rens altid af

Selv om der ikke er lakrester på dine negle, er det en god idé at tørre dem over med en neglelakfjerner. Det fjerner fedt og snavs fra dine negles overflade, så din neglelak sætter sig nemmere og bedre fast.

Skønhedsredaktøren anbefaler: Diors acetonefri og plejende Dissolvant Abricot neglelakfjerner. 

Moden kvinde fjerner neglelak
Tør altid dine negle over med neglelakfjerner, inden du lægger en ny lak.© Getty Images

Trin 2: Beskyt med underlak

Der er mange plusser og ingen minusser ved at lægge et lag underlak, før du begynder på farveladen (altså undtagen den ekstra tørretid). Du slipper for misfarvede negle, rillerne bliver fyldt, og lakken sidder længere.

Skønhedsredaktøren anbefaler: Essies All-in-one Top & Base Coat. 

Trin 3: Den rette lak-teknik

Tør penslen af på kanten af flasken, og start en millimeter fra dit neglebånd. Så undgår du, at lakken krakelerer. Læg ét strøg midt på neglen (den brede negl på storetåen skal nok have to) og et strøg i hver side. Vent, til farven er helt tør, og læg så et lag mere på samme måde.

Kvinde lægger neglelak på tæerne
Med den rette lak-teknik opnår du et smukt resultat – hver gang! © Getty Images

Trin 4: Forsegl med overlak 

Slut af med et enkelt lag overlak. Den forsegler farven, giver den ekstra glans og beskytter især spidserne mod at blive slidt eller ‘chipped’ for hurtigt.

Sådan behandler du dine neglebånd

  • De tjener et formål: Dine neglebånd på både dine fingre og dine tæer fungerer som en slags fuge mellem negl og hud. De forhindrer, at der trænger bakterier ind i mellemrummet og beskytter dermed dine negles rødder.
  • Skub dem ned om nødvendigt: Du skal ikke forsøge at fjerne dine neglebånd eller at skubbe dem ned, medmindre de breder sig langt op ad dine negle og generer dig. Og hvis du gør, skubber dem ned, så vær forsigtig!
  • Mal dem ikke over: Er dine neglebånd meget i vejen for din neglelak, så skub dem lidt ned. Du skal ikke begynde at lakere oven på dem. Du kan ikke skjule dem, det bliver ujævnt, og lakken krakelerer.
  • Smør dem gerne med olie: En daglig omgang negleolie giver dig både pænere og mere smidige neglebånd. Ligesom negleolien (som også bare kan være ansigts- eller kropsolie) også kan trænge ind og give dig stærkere negle.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 11. april 2019.

Du vil (garanteret) også kunne lide