Modne kvinder med rynker og makeup
Malene Toft Eistrup og Susanne Bogan med fuld makeup.© Thomas Dahl

2 x festmakeup med rynker!

Malene og Susanne er smukke både med og uden makeup, men se alligevel, hvilken forvandling de undergår i makeup-artistens dygtige hænder. Vores rynker og linjer i ansigtet er ingen hindring for flot makeup!

15. december 2022 af Maria Rothmar
Kvinde får lagt makeup – før og efter
Mød Malene Toft Eistrup (44) før og efter fest-makeup. © Thomas Dahl

Fremhæv ansigtet med en treenighed af makeup 


MAKEUP-ARTIST METTE BUNDGAARD SIGER:

“Malenes makeup skal fremhæve hendes ansigt uden at fremhæve hendes ryn­ ker. Det gøres bedst med et tyndt lag af både foundation, concealer og pudder. Du kan sagtens bruge alle tre produkter, selv om du har rynker. Især hvis du vælger et meget finkornet og transparent pudder. Faktisk kan pudderet hjælpe med at fiksere foundation og concealer, som ellers kan samle sig i rynkerne.

Jeg har fremhævet Malenes grønne øjne med guldfarvet øjenskygge og lidt guldglitter, som fanger lyset, midt på øjenlåget. Jeg har også lagt en blød, sort kohlblyant langs vippekanten og tonet den ud med en sort øjenskygge.

Læberne har fået en afdæmpet koralfarve. Og jeg har lagt lidt highlighter på Malenes amorbue, som er punktet lige over overlæbens midte. Det får læberne til at syne fyldigere. På samme måde er kindbenene fremhævet med high­ lighter. Her er jeg gået uden om de rynker, der strækker sig fra øjnene, så de netop ikke bliver fremhævet,” siger makeup-artist Mette Bundgaard.

Ombre Sparkle Eyeshadow i Gold Diamond fra Clarins, 210 kr. Max Factors Colour Elixir Lipstick i nuancen Burnt Caramel, 115 kr. og Sensais Translucent Loose Powder.
Ombre Sparkle Eyeshadow i Gold Diamond fra Clarins, 210 kr. Max Factors Colour Elixir Lipstick i nuancen Burnt Caramel, 115 kr. og Sensais Translucent Loose Powder. © PR
Kvinde får lagt makeup – før og efter
Susanne Bogan (52) før og efter, hun har været i makeup-artistens hænder.© Thomas Dahl

Perfekte øjne med smilerynker til smokey eyes 


MAKEUP-ARTIST METTE BUNDGAARD FORKLARER: 

“Jeg har skabt smokey eyes med grå og sort øjenskygge, sort eyeliner og masser af mascara langs både de øverste og de nederste øjenvipper. Midt på øjenlåget har jeg lagt lidt sølvglimmer. Der er intet i vejen for at bruge perlemor og glimmer, når du er 50+. Det giver tværtimod noget liv til øjnene.

Jeg har opfrisket området under Susannes øjne med først en såkaldt corrector i ferskenfarvet og så en lys concealer ovenpå. Correctoren neutraliserer mørke rande fuldstændigt, mens concealeren lysner.

På selve ansigtshuden har jeg kun brugt en anelse foundation eller pudder. Du kan sådan set godt bruge pudder på rynket hud, men du skal passe på, at pudderet ikke ødelægger den naturlige glød, huden har. Hellere for lidt end for meget. Jeg har skabt lidt shine i huden med en highlighter på kindben og i tindinger,” siger makeup-artist Mette Bundgaard.  

Bobbi Browns Corrector i farven: Porcelain Peach. 300 kr. Lash Clash Mascara fra YSL. 270 kr. Lancômes Hypnôse Palette 5 Couleurs i Smokey Chic. 399 kr. Face and Body Glitter Brillants fra Nyx i farven: Silver. 70 kr.
Bobbi Browns Corrector i farven: Porcelain Peach. 300 kr. Lash Clash Mascara fra YSL. 270 kr. Lancômes Hypnôse Palette 5 Couleurs i Smokey Chic. 399 kr. Face and Body Glitter Brillants fra Nyx i farven: Silver. 70 kr.© PR

Du vil (garanteret) også kunne lide