Appelsinhud
© Getty Images

Kan jeg mindske min appelsinhud? Få svaret en gang for alle

Vi er mange – rigtigt mange – som har den: Appelsinhuden. Også kaldet cellulite. Men hvorfor har vi den egentlig? Og kan vi overhovedet komme af med den? Svar følger her

24. oktober 2018 af Anne-Sophie Jessen

Cellulite og cellulitis. Er det to ord for det samme? 

Nej, slet ikke! De to ting har intet med hinanden at gøre. 

Cellulite er det, som cirka 90 procent af os kvinder har. Bulet hud på lår og mave. Det er en harmløs, kosmetisk udfordring. Ja, egentlig er det en sund foranstaltning og en ren hamstrings-strategi. Vi skal i tilfælde af graviditet altid have fedt klar, så baby aldrig kommer til at lide nød. Fedtet gemmer vi i bulerne. 

Cellulite fremkommer, fordi kvinders bindevævsfibre løber lodret i forhold til huden. De steder, hvor fibrene sidder fast i huden, trækkes huden nedad. Og mellem disse ‘træk’ popper det underliggende fedtlag op. Ligesom på en madras med syninger, der trækker ned. Mænds bindevævsfibre løber diagonalt og på tværs som et fintmasket net. Derfor kan de ikke lave de smarte buler. Det hele er så at sige spændt ud. 

Cellulitis derimod er ikke harmløs. Det er en betændelsestilstand i underhuden. Og den er ikke ret udbredt. 

Årsagen er oftest et stafylokok- eller streptokok-angreb, som ikke er blevet behandlet i tide.

Kan cellulite fjernes? 

Det ville da være rart at sige endegyldigt farvel til bulerne, når der ikke længere er babyer i farvandet. Men nej, cellulite kan sjældent fjernes helt. Men det kan minimeres

For det første ved at du opbygger muskler, så du lægger et lag udglattende muskler oven på din cellulite. 

Og for det andet ved at massere og dræne fedtlommerne eller -bulerne for ophobet væske. Brug for eksempel massagekopper eller skønhedsprodukter med små kugler, som sætter gang i din blodcirkulation, som jo sætter gang i fjernelsen af væske og affaldsstoffer. 

Du kan også dræne ved at bevæge dig meget og ved at bruge produkter med vanddrivende effekt. For eksempel produkter med koffein. Men som sagt, de fjerner sjældent cellulite, men de kan minimere det. 

Kilder: Under huden af dr.med. Yael Adler.

Gode produkter til cellulite

Hvis du ønsker at massere og dermed dræne dine cellulite-områder for affaldsstoffer, så grib fat i Cellucup-sættet her. Smør masssageolien på, og placér derefter massagekoppen på din hud. Pres den let sammen, så du danner et vakuum, lad den suge sig fast, og massér! 

Du finder massageolien til 179 kroner og selve massagekoppen til 179 kroner hos Billigvoks.dk.

© Cellu-cup

The Body Shops Ethiopian Green Coffee Cream er beriget med etiopisk, grøn kaffe, som har et højt indhold af koffein.

Du finder cremen til 275 kroner for 350 ml. hos Thebodyshop.com. 

© The Body Shop

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 10. 

Du vil (garanteret) også kunne lide