Tørre hænder
Av! Tørre, sprukne hænder er ikke rart.© Getty Images

Vink farvel til tørre hænder

Hænderne bliver udsat for sol, vind, opvask og håndvask og kan hurtigt komme til at se tørre og ældede ud. Her guider vi dig til, hvordan du kommer den tørre hud til livs

7. december 2015 af Mette Bundgaard

Det gør en kæmpe forskel, når hænderne føles bløde. Og ser bløde ud! Kulde, vind, opvask og masser af håndvask – det hele kan altsammen ses på hænderne, som hurtigt kommer til at se udtørrede og ældede ud, hvis de ikke bliver taget kærligt hånd om.

Heldigvis er det ikke svært at gøre noget. Læs bare med her. 

Grundregel: Smør hænderne ind i en god creme

Smør hænderne ind i en god og nærende anti-age-håndcreme flere gange dagligt og især om aftenen, inden du går i seng, så cremen har tid til at virke.

Der findes masser af forskellige anti-age-håndcremer, så det handler bare om at finde den, som passer bedst til dig. 

Prøv for eksempel Re-Plasty Hand, Neck & Décolleté Cream fra Helena Rubinstein – cremen er både beroligende og beskyttende. 

SOS-regel 1: Skrub tør hud væk 

Er huden på hænderne ekstra tør og ru, så giv dem en omgang med en skrubbecreme, gerne med olie, der grundigt masseres på hænder og negle. Skyl af med vand. Det fjerner de døde hudceller samtidig med at pleje, blødgøre og fugte.

Prøv for eksempel Plaisirs Exfoliating Body Scrub, som effektivt fjerner de døde hudceller. 

SOS-regel 2: Intensiv kur

Vil du give hænderne en ekstra kur, kan du komme et tykt lag nærende håndcreme på, stikke dem i et par bomuldshandsker og sove med dem på. Det virker!

Prøv for eksempel Merakis Moisturising handsker. De er nemme at bruge, og så giver de dine hænder masser af fugt og pleje.

Du vil (garanteret) også kunne lide