Test af microneedling behandling
© Alfa Omega Klinikken | Producenten

Kan min hud blive pænere? Vi tester microneedling

Må man lide for skønheden? Det gjorde skønhedsredaktøren, da hun besluttede sig for at lægge ansigt til den nålestikkende microneedling-behandling med Dermapen. Få hendes vurdering af behandlingen her.

3. marts 2022 af Maria Rothmar

Det er nemlig typisk 40+ at din hud jo ændrer sig. Sådan er det bare. Det er de biologiske spilleregler. Og de ændringer kan være mindre glød, flere rynker og større porer. Og nej, vi kan ikke skrue huden eller tiden tilbage. Men ja, vi kan godt justere lidt på hudens alderstegn. For eksempel med microneedling med Dermapen, der er en pen med 16 nåle, som prikker løs på din hud, for så går den straks i gang med at lave ny hud. Smart, ikke? Eller hvad?

Test af microneedling behandling
Før første gang med dermapennen.© Alfa Omega Klinikken

På dagen

Det kan godt mærkes!

“Jeg er spændt og en smule nervøs. Gør det mon ondt med de nåle? Heldigvis er min behandler Pernille både blid og god til at fortælle mig om alt det, hun gør. Jeg lægger mig på briksen, får renset huden, bliver smurt ind i et lag serum – og får en stressbold at klemme om. Den får jeg brug for. Vi begynder i panden. Dermapennen med de 16 sterile nåle føres hen over huden i korte, systematiske bevægelser, så hele området bliver behandlet. Det er ikke nær så slemt, som jeg frygtede. Panden er dog det nemmeste sted, viser det sig. 

Behandler-Pernille er stadig blid og opmærksom, men det er altså ikke til at komme uden om: Det kan godt mærkes, når 16 nåle i ekspresfart prikker hul i din hud på kinder, ved øjne, på næse, læber og hals. Stressbolden bliver klemt godt og grundigt, og 20 minutter senere er det overstået. Og ja, det gjorde nas, men jeg kunne godt holde det ud. Og jeg er ellers pivet!”

Test af microneedling behandling
Efter første behandling. Med kølende, foundationagtig creme til at tage rødmen.© Alfa Omega Klinikken

Uge 1 

Sig selv igen

“Lige efter behandlingen bliver mit ansigt smurt ind i en kølende, foundation-agtig creme, der tager den værste rødme. Den må jeg først rense af næste morgen, og det føles lidt sært at sove med makeup på. Jeg får også en lille pung med produkter med hjem. De skal passe godt på huden i ugen efter behandlingen. 

Morgenen efter bruger jeg renselotionen til at fjerne cremen, og det bliver straks tydeligt, hvor vigtig den er. Min hud er rød og øm under, og det er en ren lise, da jeg påfører et nyt lag af den kølende creme.

Efter fem dage med gradvist aftagende rødmen er min hud helt sig selv igen. Nu kan jeg pleje den med mine egne produkter. I løbet af de fem dage har jeg dog sagtens kunnet vise mig offentligt uden at tiltrække undrende blikke.”

Test af microneedling behandling
Før sidste behandling.© Alfa Omega Klinikken

Uge 2

En særlig glød

“Nu oplever jeg ikke længere nogen former for ømheder, men begynder for alvor at kunne se og mærke en forbedring i min hud. Den føles blødere og glattere at røre ved, og den har fået en helt særlig glød. Sådan et ‘jeg har lige været tre dage på spa’-agtigt indre lys. Jeg synes også, den har fået en lidt pænere overflade med knap så tydelige porer og skjolder. Rynkerne i panden og ved øjnene er der dog stadig.”

Test af microneedling behandling
Og efter tredje og sidste gang!© Alfa Omega Klinikken

Uge 3

Mere jævn

“Ej, hvor ser din hud bare fin ud for tiden! Er du begyndt at bruge en ny creme?” Og min veninde har ret, min hud ER så fin! Det er lidt svært sådan helt præcist at sætte fingeren på, hvad der er sket. Den har det bare rigtigt godt, og det kan ses.

Mine ellers irriterende store porer er skrumpet, hudens overflade er mere jævn, og noget af det, jeg selv er allermest glad for, er den effekt, som behandlingen har haft på mine urenheder. Jeg har en ærgerlig tendens til voksenbumser på kinder og hage, men der har nærmest ikke været nogen de seneste tre uger?”

Ville jeg få det gjort igen?

“Efter tre behandlinger med seks ugers mellemrum er min hud lykkeligere end nogensinde. Og den bliver stadig gladere! Effekten af nålene gør nemlig, at hudens egen reparation og kollagenproduktion fortsætter, og det er så fedt at vide, at min hud vil fortsætte med at blive pænere.”

Test af microneedling behandling
Maria Rothmar kan kun anbefale microneedling med Dermapen. Også blot en enkelt behandling.© Thomas Dahl
Test af microneedling behandling
Sådan ser den famøse Dermapen med 16 nåle ud.© Producenten

Fakta om behandlingen microneedling:

Sådan foregår det:

  • Først afrenses og påføres dit ansigt et særligt serum med blandt andet hyaluronsyre.
  • Derefter fører behandleren en dermapen med 16 sterile nåle hen over din hud i korte baner, til hele dit ansigt og din hals er behandlet.
  • Ved hjælp af lynhurtige vibrationer laver dermapennen 1.920 mikroskopiske huller i huden pr. sekund.

Så lang tid tager det:

  • Hver behandling tager cirka 60 minutter.
  • Vi fik tre behandlinger i alt.

Så længe holder det:

  • Effekten ses efter 3-4 dage.
  • Men hudens tilstand forbedres løbende de følgende 6-12 måneder.

Det koster det:

  • 1 behandling: 2.900 kr.
  • 1 sæt med produkter til efterbehandling: 750 kr.

Her fik vi det gjort:

Du vil (garanteret) også kunne lide