Kvinde foran spejl med øjenmaske
Nogle områder af din hud har brug for særlig meget fugt.© Getty Images

SOS til tør hud

Det er nu, du skal sætte ind, hvis du vil igennem vinterkulden med fugtbalancen i orden. Vi guider dig til 4 typer ansigtsmasker, der fugter igennem.

19. september 2022 af Maria Rothmar

Det er nu, du skal sætte ind, hvis du vil gå efteråret i møde med fugtbalancen i orden. For solen og varmen har gjort sit for at trække fugten ud af vores 40+ hud, og lige om hjørnet venter blæst, kulde og tør luft på at gøre det samme.

Det finske mærke Lumene har 52 års erfaring med koldt vejr i bagagen og kører et lækkert koncept, der kombinerer nordiske naturingredienser med et overordentligt fornuftigt prisleje. En af de nyeste lanceringer er en sand førstehjælpskasse til tør hud: Crememasken Soothing SOS Mask.

Her mødes et drømmehold for at saliggøre din 40+ hud. Olier fra blåbærfrø, raps og solsikke samarbejder med glycerin, sheasmør, arktisk kildevand, rosmarinekstrakt og helende E-vitamin om at gøre tørre kinder bløde på ny på kun et kvarter. 

De 4 masketyper


CREMEMASKEN 

Crememasken er tætpakket med næring, fugt og pleje. Konsistensen er ofte for fed til, at den er rar at bruge som creme, og de fleste skal tørres eller vaskes af efter brug.


SHEETMASKEN 

En sheetmaske er lavet af fibre eller cellulose, som er mættet med et højpotent serum. Det er et effektivt koncept, fordi stoffet ‘tvinger’ din hud til at optage ingredienserne og forhindrer, at de fordamper, mens masken virker.


NATMASKEN 

Som med dagcreme og crememaske er forskellen på natcreme og natmaske mængden af aktive ingredienser. Og så har natmasken ofte specialiserede opgaver som glød og fasthed.


PEEL OFF-MASKEN 

Når du smører den på, føles den som en crememaske. Men efter lidt tid stivner den, og den skal dernæst hives af i (næsten) ét stykke. Den tager tørre, døde hudceller i kombination med den pleje, masken ellers indeholder. 


Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv i september 2022.

Du vil (garanteret) også kunne lide