Tør albue
Av! Det klør, og det svier.© Getty Images

SOS til dine tørre hænder og albuer

Kulden kan være hård mod huden på dine hænder og albuer, som i værste fald kan sprække og klø så meget, at det næsten ikke er til at holde ud. Derfor guider vi dig til, hvordan du kommer dem til undsætning.

7. december 2019 af Maria Rothmar

Med kulden følger for de fleste af os også tør, revnet og kløende hud på både hænder og albuer. Og selvom du garanteret smører uanede mængder creme på den udsatte hud, kan det være svært at komme tørheden til livs. 

Og her kommer natten ind i billedet. Ja, du læste rigtigt. Tag natten i brug og genvind din bløde hud, mens du sover. Forklaringen får du herunder. 

På med handsken mod tørre hænder

Har du allerede en sund og fornuftig vane med at smøre dine hænder i ind i håndcreme til natten? Og har du overvejet at pakke dem ind? Gør det! Et helt almindeligt par bomuldshandsker – som blandt andet fås på apoteket – tvinger nemlig næringen til at trænge helt ind i din hud i stedet for at fordampe og forsvinde.

Sådan gør du:

  1. Vask dine hænder grundigt, så du for eksempel fjerner rester fra makeup-fjerner og tandpasta.
  2. Smør dem med en gavmild dosis af din håndcreme. Og gerne et tykkere lag, end du normalt ville bruge.
  3. Smut bomuldshandskerne på, og sig godnat. Næste morgen har du hænder så bløde som kaninpoter. Næsten.

Prøv eksempelvis: 

Tørre hænder
En god klat håndcreme og et par bomuldshandsker på. Og så godnat! © Getty Images

SOS-salve redder tørre albuer

Du finder ikke tørrere hud end på dine albuer. For her er næsten ingen af de kirtler, der producerer hudens eget fedtstof, og så er huden løs og krøllet, fordi den skal kunne bøjes. Det kræver specialstyrker i form af SOS-salver, som du med fordel kan pøse ekstra meget på af før sengetid – hver aften.

Prøv eksempelvis: 

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 10. oktober 2019.

Du vil (garanteret) også kunne lide