Sådan undgår du eksem, når du vasker hænder

Vi vasker hænder som aldrig før, og det går ud over huden. Læs vores guide til at undgå eksem og udslæt på hænderne uden at skære ned på hygiejnen.

12. maj 2020 af Benjamin Creative for Beauté Pacifique

Rødme, revner og sviende smerte. Udslæt eller eksem på hænderne kan være ekstremt generende – særligt i disse tider, hvor håndvask og afspritning er blevet en fast del af hverdagen.

Men hvordan kan du bedst muligt hjælpe huden på vej, så den kommer i balance og får den fugt, den skal bruge uden at gå på kompromis med hygiejnen? Læs med og få tre enkle råd til at undgå eksem og udslæt på hænderne. 

1. Fugt hjælper huden

Når man vasker hænder med vand og sæbe, er det ikke kun bakterierne, man vasker af. Håndsæben tager nemlig også fugt fra huden med og ved hyppig håndvask kan huden blive ekstra tør. Derfor en plejende og fugtgivende håndcreme alfa omega i kampen mod tør hud og udslæt.

Beauté Pacifiques håndcreme X-Tra Dry Skin Fix holder huden fugtet i lang tid efter brug uden at være fedtet, hvilket er altgørende, når man skal finde en håndcreme, der kan bruges i hverdagen. Cremen egner sig til særligt tør hud samt skadet hud, da den har en blødgørende og reparerende effekt.

2. Brug håndcremen i tide

Jo hurtigere du kommer i gang med at behandle tørhed eller udslæt på hænderne, jo bedre. Derfor er det vigtigt hele tiden at vedligeholde hudens fugtbalance og pleje hænderne, inden skaderne bliver for store. Ellers kan tørhed og irritation udvikle sig til varigt udslæt eller ligefrem eksem, der kan være svært at få væk igen. Hvis man ikke plejer huden løbende, kan et eventuelt udslæt komme ud af kontrol, så man er nødsaget til at tage skrappere midler i brug og søge lægehjælp.

Problemer med udslæt eller eksem kan opstå, hvis man ikke supplerer med håndcreme efter håndvask. Derfor er forebyggelse og vedligeholdelse med en fugtgivende creme nøglen. 

Gode råd hvis du vil undgå tør hud på hænderne

  • Overvej at bruge handsker ved vådt arbejde som for eksempel håndvask eller rengøring.
  • For at skåne huden mest muligt, kan du bruge bomuldshandsker under beskyttelseshandskerne, hvis de irriterer huden.
  • Brug vaskeprodukter, der ikke udtørrer huden og vask hænder i køligt vand, skyl og tør godt.
  • Brug hånddesinfektionsmidler med 70 procent alkohol eller mere.
  • Brug en fugtighedscreme, der er beregnet til at holde huden fugtet i lang tid.
  • Fordel håndcremen over hele hånden – også på fingre og håndrygge.

Kilde: Beauté Pacifique

3. Drop produkter med parfume

Mange kvinder bruger hver dag produkter, der indeholder parfume. Det kan både være i hudplejeprodukter og i make up. Men selvom det er lækkert med en velduftende creme, kan produkter med parfume øge risikoen for at få udslæt på huden og i værste tilfælde give parfumeallergi. Hvis du vil tage dine forholdsregler er det vigtigste at sørge for, at de produkter du kommer direkte på huden – som for eksempel håndcreme – er uden parfume. 

Tip! Sådan tjekker du, om der er parfume i

Vil du skåne din hud mest muligt, bør du tjekke, at dine hudplejeprodukter er parfumefri. Selvom et produkt er økologisk, indeholder naturlige dufte eller æteriske olier, er det ikke ensbetydende med, at det er fri for parfume. Tjek dine produkter ved at kigge på varedeklarationen, om der står ”aroma” eller ”parfum” – og hvis din creme dufter, så er der sikkert parfume i.

Du vil (garanteret) også kunne lide