Kvinde sidder i morgenkåbe og med håndklæde på hovedet og kigger sig selv i et lille spejl
© iStock

Sådan slukker du din huds vintertørst

Din hud skriger på det – FUGT! Så det skal den have – HER! Vi giver dig tips til den daglige pleje, som fyrer op for fugten. Og så skulle den tørst vist være slukket.

16. marts 2017 af Mette Bundgaard

Hver anden eller tredje uge om vinteren har din hud rigtig godt af at blive plejet helt i bund. Så den kommer foran på fugtpoint. Her er 6 tips til, hvordan du plejer og fugter din hud:

Skrub grundigt

Skrub din krop hver anden eller tredje uge vinteren igennem. De døde hudceller skal af for ikke at blokere for de nye, så du bedre kan optage den næring, du tilfører. Men heller ikke hyppigere end det, da din scrub jo også er med til at fjerne det naturlige fedtlag, du gerne vil beholde. Skrub ikke dit ansigt med din kropsscrub, den er for grov.

Vask nænsomt

Bagefter har din hud godt af en vaskeolie i stedet for en udtørrende sæbe. Det har den sådan set hver dag om -vinteren. Hvis du helst vil bruge sæbe, så brug en med en pH-værdi på omkring 5, så den matcher din huds egen, som ligger mellem 4,5 og 6.

Massér fugt ind med fugt

Nøjes med at duppe huden tør, når du stiger ud af badet, og put hurtigt en rig creme eller olie på kroppen. Det forsegler fugten. Massér den ind med bløde, cirkulære og opadgående bevægelser, og start udefra og ind. Tag dig tid, og vær omhyggelig de steder, hvor din krop er særligt tør, såsom albuer, knæ, hænder, fødder og skinneben.

Peel dit ansigt

Brug en mild peeling eller scrub til dit ansigt, når du er færdig med din krop. Den fjerner de døde hudceller, så din hud ikke ser træt og grå ud. Er huden sart, rød eller irriteret, må du dog ikke bruge peeling eller scrub, der hvor den er det, da det kan gøre problemet værre.


Smør tykt på

Så er du klar til en nærende fugtmaske, som du ikke skal spare på. Sådan en gør underværker for den tørre vinterhud. Tag dig de 10-15 minutter, mas-ken skal virke, og du vil blive belønnet med mere smidig hud og med mere klar udstråling. Er du på vej i seng, kan du snildt sove med den på. Er du ikke, skal du slutte med dag- eller natcreme.

Hands and feet up!

Massér dine hænder og dine fødder ind i den fedeste creme, du kan finde. Og så må du godt sætte dig med en bog og sige aaah …

Måske er du interesseret i ...

Seneste