Hals, halshud
Vågn så op, hud!© Getty Images

Min hud på halsen ser så grå og trist ud – hvad gør jeg?

Ikke nok med, at den falder lidt sammen, og rynkerne bevæger sig nedad. Vores halshud kan også pludselig se så grå og trist ud. Få forklaringen og det gør forskellen-tricket her.

20. maj 2022 af Anne-Sophie Jessen

Når din hud er purung, fornyr den ivrigt sig selv med nye hud­celler. De hudceller, som ikke skal bruges længere, afstødes, så ny, frisk hud kan komme til syne.

Men fornyelsesprocessen sløves med alderen, og afstødelsen bli­ver en mere langsommelig affære. Særligt på halsen, hvor vi typisk glemmer at rense og pleje, kan din hud derfor blive støvet og grå.

Men sætter du ind med eksfoliering, kan du hjælpe din hud af med de udtjente hudceller, så den bløde, friske hud kan få lov til at shine.

Sådan gør du: 

Korn eller syre?

Vælg eksfolieringsmetode efter din hudtype. Den mekaniske metode, hvor du skrubber med slibekorn, er optimal til normal hud. Kemisk eksfoliering, hvor de døde hudceller opløses med en syre, er særligt egnet til sart hud.

Ikke ridse

Til den mekaniske eksfolieringsmetode skal du gå efter scrubs med fine skrubbekorn, som ikke ridser i den sarte halshud. Ved kemisk peeling er salicyl­ eller glykolsyre, som også kaldes AHA­-syre, et skånsomt og smart valg.

En gang om ugen

Eksfoliér ikke oftere end én gang om ugen, og gå ikke for hårdhændet til værks. Ellers skader du den øverste del af huden og fjerner det fedt, som skal beskytte huden.

Hals, halshud
3 hudplejeprodukter, som kan få farven tilbage i trist halshud. © PR

Du kan for eksempel bruge: 

Kemisk peeling med intensiv virkning på rynker og farveforskelle. Den bruges om natten, og huden behandles i to faser. Første fase gør huden mere ensartet, anden fase giver glød og gør blød. Visionnaire Crescendo Progressive Night Peel fra Lancôme, 30 ml, 570 kr.

Læg denne økologiske maske på både ansigt og hals, og lad de små mikropartikler eksfoliere og rense din hud. Fruit Stone Powder Micro-Exfoliating Cleansing Mask fra Nuxe Bio, 50 ml, 225 kr.

Fine rosenkvartskrystalpartikler fjerner de døde hudceller og får dit blod til at bruse, så din hud får glød. Scrubben er tilsat økologisk hybenolie. Rose Quartz Facial Polish fra Evolve, 60 ml, 230 kr.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv 7. april 2022.

Du vil (garanteret) også kunne lide