Hals, halshud
Hvis du nu lige gad smutte på plads igen, kære halshud. © Getty Images

Min hals begynder ligesom at hænge – hvad gør jeg?

Vi kender den, og vi gider den ikke: Dem famøse og løse kalkunhals. Men hvad kan vi gøre ved den? Det får du tips til og forklaringer på her.

19. maj 2022 af Anne-Sophie Jessen

Det er ikke så sært, at din halshud har tendens til at blive løs og blævrende. Vores hals er jo konstrueret til at kunne vride og dreje sig, og den er derfor lidt af et bløddyr. Din halshuden er ikke understøttet af knogler, på samme måde som din ansigtshud er.

Samtidig er halshuden tynd og sparsomt forsynet med bindevæv – ligesom huden under øjnene. Derfor er den ringeagtede kalkunhals svær at undgå.

Du kan dog med pleje og stimulering af bindevævet udsætte tidspunktet, hvor det begynder at hænge eller give helt slip. 

Og så behøver lidt snyd heller ikke være at foragte.

Sådan strammer du op:

Stik dig stram: 

En tur med en nålerulle, en såkaldt dermaroller, sætter gang i kollagen­ produktionen og stimulerer bindevævet. Kør nænsomt rullen hen over huden, og brug derefter en opstrammende serum.


Send specialstyrkerne ind: 

Lad ikke halsen nøjes med bodylotion eller et skvæt ansigtscreme. Gå efter målrettede plejeprodukter, som er specielt formuleret til at stramme hals­ huden op.

Camouflér kalkunen: 

Snyd dobbelthagen og slapheden væk med contouring. Anvend en mørk, glimmerfri skygge uden rødlig undertone. Læg skyggen i to striber under hagen og på hver side af din hals. Ton så godt ud.

Hals, halshud
3 supersager til kalkunhals: Countour-pudder fra Max Factor, hals-serum fra Dermalogica og dermaroller fra Swiss Clinic.© PR

Du kan for eksempel bruge: 

Contour-pudder med en superblendbar tekstur, som gør det muligt at tone den flot ud, så du kan lave naturligt camouflerende skygger på halsen. Facefinity Bronzer Powder fra Max Factor, 10g, 120 kr.

Opstrammende serum, som udglatter, opstrammer og toner halshuden. Det styrker også hudens fugtbarriere og indeholder antioxidanter, der modarbejder for tidlig ældning. Neck Fit Contour Serum fra Dermalogica, 50 ml, 645 kr.

Nålerulle med udskifteligt rullehoved. Når du kører rullen hen over din hud, sætter det gang i din huds naturlige helingsproces, og det stimulerer bindevævet og strammer huden op. Skin Roller fra Swiss Clinic, 420 kr.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv 7. april 2022. 

Du vil (garanteret) også kunne lide