Baller
© Getty Images

Jeg har knopper på ballerne. Hvad gør jeg?

Hvis du døjer med ømme, røde knopper på ballerne, er det blandt andet en god idé at hoppe ud af de stramme jeans. Få forklaringen og flere tips til at komme af med knopperne her.

1. april 2022 af Anne-Sophie Jessen

Har du opdaget ømme, røde knopper på dine baller, er det nærliggende at antage, at det er bumser. Men faktisk får vi sjældent akne på denne del af kroppen. Oftest er de røde knopper det, der kaldes follikulitis – den mere jordnære betegnelse er betændte hårsække. 

De opstår, når huden bliver irriteret, svedig eller snavset, og når den udsættes for friktion fra tætsiddende tøj. Så for at undgå de røde, ømme knopper gælder det om at holde huden ren og ikke irritere den.

Sådan glatter du ud:

Rens

Brug en sæbe med bakteriedræbende ingredienser som for eksempel klorhexidin, hver gang du er i bad og lige efter træning. Så sved og bakterier ikke får lov til at sætte sig. Og vask dine baller grundigt med den sæbe!

Peel

Eksfoliér huden på dine baller med en kemisk peeling tilsat salicylsyre, som opløser døde hudceller og modvirker tilstoppede porer. Brug ikke bodyscrubs, når du er ramt af et udbrud. Det spreder blot bakterierne, så de kan sætte sig flere steder.

Vælg blødt

Hop ud af de stramme jeans, og tag noget blødt, løstsiddende tøj på i stedet. Og undlad at bruge trusser, der snærer. I det hele taget. For det er jo ikke særligt rart.

Produkter til knopper på ballerne, baller
3 hudplejeprodukter, som kan tage sig af knopper på baller. © PR

Du kan for eksempel bruge:

Sæbe med frugtenzymer, som nænsomt fjerner døde hudceller og efterlader huden glat og lækker. A.H.A. Botanical Body Soap fra Mario Badescu, 236 ml, 90 kr.

Kemisk peeling, som kan bruges hvor som helst på kroppen. Peelingen kan også anvendes før selvbruner, så farven bliver jævn. Enzymatic Peel fra Zo Skin, 50 ml, 715 kr.

Rens til voksen hud med tendens til knopper og akne. Salicylsyre fjerner de døde hudceller, så porerne ikke tilstoppes, mens ekstrakt af eukalyptus og tea tree desinficerer uden at udtørre. Clearing Skin Wash fra Dermalogica, 250 ml, 295 kr.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv 10. februar 2022.

Du vil (garanteret) også kunne lide