Fødder
Din hud arbejder hårdt om natten. Så hvorfor ikke hjælpe den lidt på vej?© Getty Images

Her er tricket, der giver dig bløde fødder hen over natten

Før du kryber til køjs, giver det mere end god mening at give dine fødder lidt velovervejet fugt og næring at sove på. Du kan både se og mærke det næste morgen – og bløde fødder er dejligt at vågne op til.

4. december 2019 af Maria Rothmar

Der er intet som en god nats søvn, der kan give dig energi, liv og overskud. Og det gælder faktisk også din hud.

For her sker der ting og sager, mens du er i drømmeland. Dagens miljøskader bliver udbedret, gamle celler bliver genopbygget, og nye celler bliver dannet. Kort sagt er din krops allerstørste organ på benhårdt arbejde natten lang, og mens den er det, er den ekstraordinært modtagelig over for input.

Så det er bare med at udnytte dens knokleri! Sørger du for at understøtte processerne med de rette skønhedsprodukter, kan du rent faktisk vågne op til en sundere, blødere og mere spændstig hud end den, du lagde dig til at sove med. Og det gælder hele kroppen, fra pande til tæer.

Med det in mente har vi samlet de bedste konsistenser og ingredienser til dine fødder, så du kan få det optimale udbytte af hudens hårde natarbejde. Godnat, og sov godt!

Sheasmør gør hårde fødder bløde igen

Det bliver ikke meget federe end fedtstof udvundet af nødderne fra det afrikanske sheatræ. Og er der noget, ørkenlandskabet under vinterfødderne har brug for, er det fedt!

Fastholder du fedtstoffet natten over med en sok, er der garanti for bløde fødder.

Sådan gør du

  1. Dine fødder skal først og fremmest være rene og nyvaskede.
  2. Fordel et godt lag af din sheasmørbaserede fodcreme fra ankler til storetåspids. Sid med sokkerne inden for rækkevidde, så du ikke skal gå rundt og afsætte fedtfodspor.
  3. Kom fødderne i et par bløde, gamle sokker, som ikke strammer, og som gerne må blive fedtet til.

Prøv eksempelvis: 

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 10. oktober 2019.

Du vil (garanteret) også kunne lide