Moden kvinde renser ansigt
Jep, det er altså ret vigtigt med den der renserutine! © Getty Images

Her er renserutinen, du nemt kan overskue at lave – hver dag!

Det kan virke omstændigt med alt det renseri, men vigtigheden af en god renserutine bør ikke undervurderes, hvis du vil have 40+ hud i topform!

18. september 2019 af Maria Rothmar

Måske elsker du makeup og bruger masser af det. Måske bruger du kun en lille smule. Måske slet ingenting. Men når det gælder rengøringen af dit ansigt, er der faktisk ikke den store forskel: Din hud skal renses dagligt uanset hvad.

Derfor bør du rense dit ansigt hver dag

Hverken makeup, rester af dagcremer og serummer, partikler fra luften, forurening, støv eller snavs forsvinder af sig selv igen, når det først har hæftet sig på din hud.

Noget af det fordamper i løbet af dagen eller bliver måske gnedet af på hovedpuden om natten, men størstedelen forbliver på din hud. Og laver ravage.

De bittesmå partikler fra forurening kan nemlig trænge ned i din hud og gøre den sart og irriteret. Gammel makeup tilstopper porerne og kan forårsage urenheder, mens skidt og snavs fra luften giver dig en grå og livløs teint. 

Og hvorfor finde sig i den slags, når det både er nemt og behageligt at undgå? Lad os guide dig godt på vej.

Trin 1: Af med øjenmakeup

Hvis du bruger den slags, altså. Fjern mascara, eyeliner og øjenskygge med øjenmakeup-fjerner på en vatrondel.

Dropper du dette trin, risikerer du knækkede vipper og flere kragetæer end nødvendigt.

Prøv for eksempel Clarins' Instant Eye Make-Up Remover som nemt og nænsomt fjerner øjenkrudt. Også vandfast. Den koster 210 kroner hos Matas

Moden kvinde renser ansigt og kigger sig i spejlet
Din øjenmakeup er flot. Men den skal altså af, inden du renser dit ansigt! © Getty Images

Trin 2: Rens dit ansigt og din hals

Dit ansigt stopper ikke ved kæben, først ved udskæringen. Så det samme bør din hudpleje og din renserutine gøre.

Rens dit ansigt og din hals med for eksempel Biodermas Sensibio H2O, som er en rensevand til sensitiv hud. Dup lidt rensevand på en vatrondel, og kør den rundt i ansigt og på hals. Og vupti, din hud er renset for al skidt og snavs. Den koster 140 kroner på Webapoteket.dk.

Trin 3: Giv din hud nattøj på

Det kan ikke undgås, at huden i dit ansigt bliver en smule blottet og tør efter en omgang rens. Fyld dens depoter op med fugt og næring fra en natcreme, så den er smidig og lækker næste morgen.

Prøv for eksempel Plaisirs Anti Wrinkle Night Cream, som stimulerer din huds naturlige fornyelsesproces, mens du sover. Den koster 140 kroner hos Matas

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 8. august 2019.

Du vil (garanteret) også kunne lide