Gode hudplejevaner til hele familien

Eksem er en af de mest almindelige hudsygdomme i Danmark. Reducer risikoen for at blive ramt ved at passe godt på jeres hud i disse hverdagssituationer.

11. marts 2018 af Benjamin Native Studio for DUCRAY

Flere og flere danskere plages af eksem, som typisk opstår, hvis du er født med sart hud eller udsætter den for ydre påvirkninger, der skader dens beskyttende fedtbarriere. Faktisk er der ret mange hverdagssituationer, der over tid kan fremprovokere forskellige typer af eksem, hvis I ikke passer på. Her er de mest væsentlige: 

Pas på kemien i jeres hverdagsprodukter

Hverdagen er fyldt med kemiske stoffer, som er direkte irriterende for huden. Det kan f.eks. være konserveringsmidler i familiens sæber og cremer. Gå altid efter hudvenlige produkter, når I handler ind.

Find milde, parfumefri og nærende plejeprodukter til hele familien på apoteket: Dexyane Gel, 400 ml. 165 kr., Dexyane Creme, 400 ml., 249 kr., Dexyane Balm, 400 ml., 249 kr. Se mere på Dexyane.Ducray.dk.

Afhjælp et knastørt indeklima

Radiatorvarme og ild i pejsen er dejlige ting, især i vinterhalvåret, men giver altså også en virkelig tør luft indenfor, hvilket giver tør hud. Løsning: Luft ud hver dag, og brug gerne en rens som Dexyane Gel, der modvirker tør hud.

Beskyt jer især i kulde, blæst og frostvejr

Koldt vintervejr kan skade huden, hvis I opholder jer udendørs i flere timer om dagen. Husk at smøre en god og beskyttende creme i ansigtet, og selvfølgelig de varme vanter til både store og små.

Brug vand med måde

At udsætte huden for vand i længere perioder dagligt – specielt varmt vand – kan være med til at udløse en irritation. Vask eller bad grundigt, men hurtigt, og brug en rens, der giver masser af fugt. 

I princippet kan du aldrig bruge for meget creme, men en til to gange dagligt er fint. Bruger du en meget fed creme under varme forhold, kan det dog godt give (ufarlige) varmeknopper, fordi det lukker hudens porer.

Bonustip: Det kan I gøre, hvis eksem opstår: 

Har du eller en af familiens medlemmer fået eksem, er det altid en god idé at gå en tur til lægen, men du kan heldigvis gøre noget ved problemet lige med det samme med Ducray Dexyane MeD. Den fås receptfrit på apoteket og lindrer kløen, reducerer udslæt, plejer huden og skaber en beskyttende barriere mod ydre påvirkninger.

Se mere om at forebygge og pleje eksemhud:

Kilder: si-folkesundhed.dk, videnscenterforallergi.dk, sygeboern.dk, Pierre Fabre Dermo-Cosmètique Nordic

Du vil (garanteret) også kunne lide