ryg, rynker, tør hud
Vores 40+ ryg lægger og har lagt ryg til meget. © Getty Images

Fyld fugt på din knastørre ryg

Lige pludselig får du fat – og så kan det føles som sandpapir? Ikke fedt! Ikke noget problem. For sådan får du blødgjort din hud på ryggen igen.

7. juni 2022 af Anne-Sophie Jessen

Er din hud på ryggen til den sandpapir-agtige side, så er det ganske naturligt. De fedtproducerende talgkirtler bliver nemlig sløve, når vi bliver ældre, og sender ikke så meget fedt op til hudoverfladen.

Lægger du så til regnestykket, at vi ofte springer ryggen over, når der skal smøres creme på, så har du forklaringen på din tørstende ryg. En grundig optankning med både fedt og fugt er derfor, hvad din tørre ryg har brug for.

Sådan fylder du fugt på: 

Den daglige smørelse
Smør dagligt din ryg med en fugtighedscreme. Kom eventuelt en kropsserum under fugtighedscremen for at tilføre et ekstra lag fugt. Her kan du ikke være for rundhåndet.

Forsegl med olie
Forsegl fugten med en plantebaseret olie som for eksempel hybenkerne-, abrikoskerne- eller mandelolie. De indeholder nemlig fedtmolekyler, som ligner dem, huden selv producerer, og giver derfor hverken irritationer eller tilstoppede porer.

Skru ned for varmen
Lange varme bade og sæbe udtørrer huden. Snup et kort brusebad i lunkent vand, og brug en kropssæbe med en pH-værdi, som ikke fjerner alt fedt, men bringer huden i balance.

ryg, rynker, tør hud
3 hudplejeprodukter, som smidiggør tør ryghud.

Du kan for eksempel bruge: 

Forkert sæbe og for varmt vand bringer din huds pH-værdi ud af balance og giver tør og kløende hud. Dette serum sigter mod at stabilisere pH-værdien. Hero pH Solution 02 fra Karmameju, 400 ml, 299 kr.

Denne creme genopretter fugtbalancen og styrker hudbarrieren. Den er særligt egnet til moden hud, da den indeholder retinol, som stimulerer cellefornyelsen. Body Emulsion Plus fra ZO Skin Health, 240 ml, 675 kr.

Tørolie, der tilfører essentielle fedtsyrer til en tørstende ryghud. Virker også opstrammende og styrkende på din hud takket være den høje koncentration af vitamin E. Firm & Revitalise Dry Body Oil fra Aurelia, 100 ml, 495 kr.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv 5. maj 2022. 

Du vil (garanteret) også kunne lide