Nu kan du bruge et hormonfrit produkt med dokumenteret effekt til eksembehandling: Dexyane MeD fra Ducray.

Eksem? Få smuk hud (igen)

Vi kvinder rammes oftest af kontakteksem, og det påvirker vores livskvalitet. Bliv klogere på en af verdens mest udbredte eksemtyper her – og hvordan du kan undgå, lindre og behandle den.

2. februar 2018 af Benjamin Native Studio for DUCRAY

Kløe, rødt udslæt, hævelser, skældannelse og bittesmå væskende blærer i ansigtet, på hænderne eller andre steder på kroppen. En smerte, der gør det svært at sove om natten... Kontakteksem er en hudsygdom, der ikke bare rammer huden, men også humøret. Heldigvis er der meget du kan gøre for at forebygge, lindre og behandle hudproblemet. 

Se bare her:

Kronisk håndeksem udvikles ofte hos de voksne, der tidligere har lidt af eksem – i mere end 80% af tilfældene på grund af kontakteksem. Det viser sig mest på hænderne, men også håndleddene og underarmene. Undlad at give efter for kløen, da det blot kan skade din hud endnu mere.

Derfor opstår kontakteksem

Kontakteksem er en reaktion på noget, som din hud ikke kan tåle. Det kan være kontakt med skrappe husholdningsprodukter, parfume, konserveringsmidler i kosmetik eller nikkel i smykker. Eksemet rammer mest kvinder, og er i de fleste tilfælde arbejdsrelaterede. De mest risikofyldte brancher er dem, hvor du har med kemikalier at gøre og meget vådt arbejde (som f.eks. i frisørbranchen). 

Hvis du har mega tør hud, så plej den med Dexyane Anti-Scratching Emollient Cream. En parfumefri creme til ansigtet og kroppen med sheasmør, der fugter uden at fedte og hjælper med at reparere skadet hud, styrke dens barriere, beskytte mod yderligere tørhed og (aaaah!) lindre kløe. 400 ml., 249 kr. på apoteket.

Sådan behandles kontakteksem

Lægen vil typisk give dig en recept på en hormoncreme (binyrebarkhormon), som fås i forskellige styrker alt efter eksemets art. Du kan, som noget helt nyt, dog også kombinere med Dexyane MeD fra Ducray – hormonfri medicinsk behandling mod bl.a. kontakteksem, som både reducerer udslæt, lindrer kløe samt fugter, beskytter, styrker hudbarrieren og hæmmer bakteriespredning. Det sidste er især vigtigt ved kontakteksem for at undgå en infektion.  

Gode råd til forebyggelse

  • Undgå kontakt med de ting, der kan skabe irritationer (f.eks. øreringe med nikkel).
  • Brug beskyttelseshandsker, når det er nødvendigt (f.eks. i forbindelse med vådt arbejde/rengøring), men ikke i længere tid end nødvendigt. 
  • Brug bomuldshandsker under beskyttelseshandskerne, hvis du bruger dem i mere end 10 minutter. 
  • Brug varme handsker udenfor om vinteren. 
  • Pas på med varm, overdrevet sæbevask af krop og hænder. 
  • Smør dig dagligt med en fed og parfumefri fugtighedscreme. 

Dexyane MeD fra Ducray er receptfri eksembehandling og kan bruges alene ved milde eksemudbrud og i kombination med hormoncreme eller som opfølgende behandling. Selvom du selvfølgelig skal gå til lægen, kan du altså her og nu gøre noget ved problemet. 179 kr. for 100 ml. på apoteket.

Tip! Dexyane MeD fra Ducray er en behagelig gel-creme til eksembehandling, der kan bruges i ansigtet og på kroppen. Den kan bruges af voksne, børn og spædbørn (fra 3 måneder). I forhold til børn er dens evne til at lindre kløe og smerter især en fordel, da det nok kan være svært at bede familiens yngste om at modstå lysten til at kradse.

Se mere i videoen her: 

Kilder: Netdoktor.dk, Sundhed.dk, Videncenterforallergi.dk, bestprac.dk/2017/03/14/livskvalitet-blandt-voksne-eksempatienter-filaggrin-gen-mutationer, Pierre Fabre Dermo-Cosmètique Nordic

Du vil (garanteret) også kunne lide