Kvinde og pige
© iStock

Dette hudplejeprodukt kan både udglatte dine fine linjer og fjerne din teenagers bumser

Det er da ret smart, at I kan deles om hudplejen derhjemme, ikke?

1. juni 2018 af Maria Clara Iuel

Kunne det ikke være smart, hvis der fandtes et hudplejeprodukt, der både kan udglatte dine fine linjer og samtidig hjælpe din teenager af med bumserne?

Heldigvis findes produktet faktisk allerede! Selvom du måske ikke skulle tro det, fordi det umiddelbart lyder som to helt forskellige ting, så er den altså god nok. 

Ingrediensen, der har svaret  

Den vidunderingrediens, der gør det hele muligt, er syre. Enten i form af AHA eller BHA. 

AHA – alfahydroxysyre

AHA (alfahydroxysyre) er frugtsyre og mælkesyre. Det gode ved AHA-syre er, at det trænger godt ned i huden, hvor det virkelig får lov til at arbejde. AHA er rigtig god til at fjerne døde hudceller, og derfor er huden også ekstra klar til at optage fugt, når syren har fået lov til at gøre dens arbejde.

Peelingen, som AHA-syren foretager, gør, at huden tvinges til at producere nye hudceller – og dermed også udglatte de fine linjer. Sidst men ikke mindst, så trænger den ned i porerne og renser ud, og derfor er den også rigtig effektiv til bumseramt hud

BHA – betahydroxysyre

BHA (betahydroxysyre) er salicylsyre. Ligesom AHA-syre er BHA-syre også rigtig god til at trænge ned i huden og porerne.

BHA er især god til at trænge igennem fedtet på huden. Det betyder, at den kan rense dybt ned i porerne og på den måde komme både bumser, hudorme og forstørrede porer til livs.

Fordi den trænger igennem fedtet i huden, så er BHA ligesom AHA også egnet til at udglatte huden – og gøre huden mere modtagelig for den fugt, du smører på efterfølgende. 

Kemisk peeling 

Begge syrer kan altså mange af de samme ting, så du kan vælge lige præcis den slags, du har lyst til, men lad være med at bruge dem begge samtidig – det bliver for stærkt for din hud.

Det, syrerne gør, er nemlig en mild form for kemisk peeling. Måske lyder det en anelse voldsomt med en kemisk peeling – og billeder af Samantha fra Sex and the City, der har fået peelet et lag for meget af, dukker måske op på din nethinde – men det er altså ikke noget, du kommer til at opleve med de produkter, du kan købe i butikkerne. 

Hvilke produkter skal du vælge?

Der findes rigtig mange gode produkter på markedet, som heldigvis alle er til at betale. Prøv dig frem, og se, hvad der passer bedst til dit/jeres behov.  

AHA-serum fra Pudderdåserne, 195 kr. hos Matas.dk.

T-zone peeling fra Pudderdåserne, 195 kr. hos Matas.dk

Skin Perfecting 2% BHA Lotion fra Paula's Choice, cirka 250 kr. hos Paulaschoice.com

Resist Anit-Aging 5% AHA Daily Treatment fra Paula's Choice, cirka 280 kr. hos Paulaschoice.com.  

Du vil (garanteret) også kunne lide